Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Samsun'da ölümlü kazaların yaşandığı yola mahalleli sinyalizasyon istiyor

Esentepe Mahallesi Muhtarı Semra Ersoy: "Burası şehirler arası bir yol. Trafik çok yoğun. Yolun her iki tarafında da okul var. Bu yüzden dikkate alınması gereken bir yol. Lütfen sesimizi duyun" Trafik kazasında kızını kaybeden baba Necati Özdemir: "Bu yol için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. İçim yanıyor, başka kızlarımız ölmesin"

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAMSUN (AA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, ölümlü kazaların yaşandığı yolda kavşak ve sinyalizasyon sistemi yapılmasını isteyen mahalle sakinleri yolu bir süre trafiğe kapattı.


Esentepe Mahallesi'nden geçen Vezirköprü Havza kara yolunda, mahalle sakinleri, ellerinde "Ölüyoruz, daha kaç kişi ölelim", "Sesimizi duyun" yazılı pankartlarla bir araya geldi.


Yolu bir süre trafiğe kapatan mahalle sakinleri daha sonra eylemlerini sonlandırdı.


Esentepe Mahallesi Muhtarı Semra Ersoy, gazetecilere, iki ilçeyi birbirine bağlayan yolda trafiğin her zaman yoğun olduğunu belirtti.


Mahallelerinden geçen yolda ölümlü kazaların yaşandığını belirten Ersoy, "Sık sık kaza ve ölümlere neden olan bu yolu defalarca Karayollarına bildirdik. Bir dosya yazışmaya rağmen henüz bir gelişme yok. Temmuz ayında geldiler, bir inceleme yaptılar. Sevindik, herhalde yapılıyor diye ama yine bir gelişme yok. Kazada yaralanıp yoğun bakımda yatan bir çocuğumuz var. Üç ay içinde 4 ölüm meydana geldi. Sesimizi duyurmak için eylem yapmak zorunda kaldık." dedi.


Yola kavşak ve sinyalizasyon yapılmasını istediklerini vurgulayan Ersoy, "Sinyalizasyon çok mu pahalı? Gerekirse sinyalizasyonun ücretini mahallemden toplayabilirim. Bize yol göstersinler. Burası şehirler arası bir yol. Trafik çok yoğun. Yolun her iki tarafında da okul var. Bu yüzden dikkate alınması gereken bir yol. Lütfen sesimizi duyun." diye konuştu.


Kavşak yapılması istenilen yerde, eylül ayında meydana gelen trafik kazasında 20 yaşındaki kızı Merve Özdemir'i kaybeden baba Necati Özdemir de kızının fotoğrafı ile eyleme katıldı.


"Başka canlar yanmasın." diyen Özdemir; "Benim hala canım yanıyor. Gece gündüz uyuyamıyorum. Benim kızım diş hekimliği öğrencisiydi. Burada kontrolsüz bir kavşak olduğu için ben onu cennete gönderdim, buna inanıyorum. Bu yol için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. İçim yanıyor, başka kızlarımız ölmesin." ifadelerini kullandı.


Açıklamanın ardından vatandaşlar dağıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English