Son Dakika Haberler

Üniversitelerarası Hassas İniş Yarışması'nda takım sıralaması ve bireysel sıralamada birinci olan Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü Uçuş Eğitmeni Aybars Gürcan ve öğrenciler Sema Pasinli ile Zeki Burak Demirel, Ayşegül Şencan’ın sunduğu, KONTV’de yayınlanan ‘Neler Oluyor’ programına konuk oldu.

Şampiyonlar KONTV’de
Ayşegül Şencan’ın sorularını yanıtlayan Aybars Gürcan, Türkiye’de havacılık sektörünü değerlendirerek, “Pilotluk sadece bir meslek, önemli olan bu ülkeye faydalı bir insan olabilmektir. Biz bu yönde çaba sarf ediyoruz, sadece ülkemizin ileri adım atabilmesini sağlamak amacıyla çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Ayşegül Şencan’ın sunumuyla KONTV’de yayınlanan Neler Oluyor programının konuğu Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü uçuş eğitmeni Aybars Gürcan, havacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, bu bölümü okuma düşüncesi olan gençlere yönelik de bilgiler vererek tavsiyelerde bulundu. 

“Havacılığın kanla yazılmış kuralları var” 
Havacılık sektörünün yalnızca uçmakla sınırlı olmadığını söyleyen Aybars Gürcan, “Pilotlar bu işin önünde olsa da arka planda ve bizimle beraber çalışan binlerce çalışma arkadaşımız mevcut. Havacılık yalnızca uçmakla sınırlı değil. Havacılık dünya çapında çok büyük ve gelişmekte olan,  pandemi döneminde sekteye uğramış olsa da pandemi tamamen bittikten sonra ilerlemeye devam edecek bir sektördür. Bundan on yıl önce havacılıkta asıl kaynağımız hava kuvvetleri olup sivil pilot yetiştirme kısıtlıydı. Bu imkânı sadece Türk Hava Kurumu sağlıyordu. Fakat teknolojik imkânların gelişmesi ve ekonominin büyümesi ile üniversitelerde bölümlerin açılması, özel uçuş okullarının açılması pilot yetiştirme olanağını artırdı. Bu durum da havacılığın sivil sektöre kaymasını sağladı. Tüm bu gelişmelerden sonra bundan sonraki pilotaj eğitimlerinde bilek gücünün yanında teknolojik eğitim de çok önemli. Öğrencilerimizi en üst düzeyde eğitimle donatarak mezun ediyoruz. Gelişen teknolojiyle birlikte uçakların üzerindeki teknolojilerin çok iyi bilinmesi gerektiği için bilgi kısmına daha çok ağırlık veriyoruz. Öğretmen pilot olduğumuz zaman sürekli bilgimizin üstüne bilgi katmamız gerekiyor. Ve havacılık kanla yazılmış kurallardan oluştuğundan dolayı hata kabul etmeyen bir meslek. Bunun için sürekli bilgilerimizi güncel tutmamız gerekiyor. Teknolojiyle beraber eklenen bilgileri de bilgilerimiz üzerine ekleyerek öğrencilerimize aktarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.  
"Önemli olan ülkeye hizmet"
“Biz öğrencilerimizi en kötü duruma hazırlıklı olarak yetiştiriyoruz ve öncelikle yalnız uçuşa giderken kendi canlarını onlara emanet ediyoruz. Gençlerimize verdiğimiz eğitime çok güveniyoruz. Yarın bu gençlere 3 yüz kişinin hayatını teslim edebiliyor olacağız. Öğrencilerimiz elbette ki hata yapacaktır fakat biz öğrencilerimize hatayı nasıl düzelteceklerini öğretiyoruz” diyen Gürcan, “Bu durumun ciddiyeti ve disipliniyle biz gençlerimize eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizin, ayrışmadan, ülkemizin kurucu değeri önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmelerini istiyorum. Ülkemizin bir adım daha ileri gidebilmesi için ellerinden geleni yapmalarını istiyorum. Pilotluk sadece bir meslek, bu eğitimi alan herkes pilot olabilir, önemli olan bu ülkeye faydalı bir insan olabilmektir. Biz bu yönde çaba sarf ediyoruz, sadece ülkemizin ileri adımlar atabilmesini sağlamak amacıyla çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bayrak taşıyıcılığımızı unutmuyoruz” 
Pilotaj bölümü ikinci sınıf öğrencisi Sema Pasinli “Herkes iyi bir pilot olabilir ama önemli olan iyi bir havacı olmak, bu mesleğe bir katkıda bulunmak. Biz de adımlarımızı, ülkemizdeki havacılığın gelişmesine katkı sağlayarak atmak istiyoruz. Zaten bu yönde eğitim alıyoruz. Bayrak taşıyıcılığımızı asla unutmuyoruz. Biz yurtdışında çalışsak bile taşıdığımız aynı bayrak ve biz bu bayrağı ne kadar ileri taşıyabiliriz diye düşünüyoruz her zaman. Ben de bu mesleğe yönelmeden önce tüm dünyada havacılık anlamında insanlara örnek olmuş Sabiha Gökçen’den ilham alarak bu yola girdim. Hatta ben bu bölümü kazandığımda annem bana ‘Bir Sabiha Gökçen’de ben doğurmuş olabilirim’ dedi. Ben de kesinlikle Sabiha Gökçen’i örnek alıyorum. Onun gibi ileri görüşlü, sağlam adımlar atan bir kadın olarak devam etmek istiyorum” dedi.  Zeki Burak Demirel de pilot olmanın psikolojik ve fiziksel olarak zorluklarını bilerek bu bölüme girdiğini söyleyerek, “Her meslek elbette ki zordur, biz de bu yola bu zorlukları bilerek girdik. Genellikle bize yüksekten korkuyor musunuz diye sorular soruluyor, ama hocalarımın iyi yetiştirdiği bir öğrenci olduğumuzu ve uçağımızın düşmeyeceğini bildiğimiz için rahat bir şekilde eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Başta hocam olmak üzere havacılığı iyi bir şekilde gerçekleştiren her pilot benim idolüm oldu” şeklinde konuştu. (Ali Rıza Karabulut )

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 1
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English