Son Dakika Haberler

Salon Tercihim: Şeytan Tırnağı Nedir ?

 
Salon Tercihim, müşteriler ile güzellik sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri bir araya getiren ve hem işletmelerin randevularını daha kolay yönetmelerini, hem de müşterilerin randevularını daha kolay online olarak almalarını sağlayan bir platformdur. Salon Tercihim projesi, güzellik merkezlerinin, kuaförlerin ve berberlerin tek bir platform üzerinden ulaşılabilir olmaları için Sofft Bilişim tarafından 2020 yılında kurulmuştur.

Genel Bakış
Şeytan Tırnağı, tırnaklarınızın yanlarından sıkıca dışarı çıkan tahriş edici, pürüzlü cilt parçalarıdır. Nadiren ayak parmaklarında görülürler. İsimlerine rağmen, hangnails çivinin kendisinin bir parçası değildir. Küçük olabilirler, ancak hangnaillerin neden olduğu ağrı, tahriş ve rahatsızlık değildir.



Şeytan Tırnağı çatlamış, kırılgan ciltler de dahil olmak üzere birçok nedeni vardır. Kış aylarında daha sık ortaya çıkabilirler, çünkü cilt soğuk havalarda kuruluğa eğilimlidir.
Ellerinizin derisini kurutan her şey sizi hangnaillere daha yatkın hale getirebilir. Örneğin, eldivensiz bulaşıkları yıkayarak ellerinizi sıcak veya soğuk suya daldırırsanız veya klorlu bir havuzda yüzerseniz veya sık sık ellerini yıkayan bir sağlık çalışanıysanız, bu durumun ortaya çıkmasına neden olabilirsiniz.
Tırnaklarını ısırmış veya tırnak etlerini tırnak yatağına çok yakın şekilde kesen insanlar da daha sık hangnails alabilirler.
Bir sıkıntıdan daha fazlası, Şeytan Tırnağı enfeksiyon için gerçek bir risk oluşturur .
Şeytan Tırnağı tedavisi
Şeytan Tırnağı tedavi etmek söz konusu olduğunda, yapmamanız gereken şey, ne yapmanız gerektiği kadar önemlidir.
Günaha teslim olmayın ve şeytan tırnağını koparmaya veya ısırmaya çalışmayın. Bu, hala tırnak yatağınıza bağlı olan cildi yırtabilir. Bir kez açıldığında, bu cilt bölgesi kanama veya bakteri veya mantar enfeksiyonlarına karşı savunmasız hale gelebilir. Bir hangnail'i etkili ve güvenli bir şekilde kaldırmak için şu adımları izleyin:
  1. Mikropların bölgeye yayılmasını önlemek için ellerinizi yıkayın.
  2. Şeytan tırnağını ılık, sabunlu suyla yumuşatın. Ayrıca, bölgeye dairesel bir hareketle çok nazikçe mineral yağ veya petrol jeli de uygulayabilirsiniz. Yumuşatmayı yumuşatmak için yaklaşık 10 dakika verin.
  3. Hangnail'i kesmek için sterilize edilmiş bir tırnak makası veya kütikül makas kullanın. Hangnail baskın elinizde ise bunu yapmak zor olabilir. Kendiniz kesemiyorsanız, başka birinden size yardım etmesini isteyin. Hangnail'in çıkıntı yapan kısmını değil, altındaki canlı cildi kesmeyi unutmayın. Ölü deriyi mümkün olduğunca kesmeye çalışın, böylece tırnak yatağınızdan dışarıya hiçbir şey çıkmaz.
  4. Yanlışlıkla çok yakın keserseniz ve kanarsa, suyla durulayın, antibakteriyel merhem ile kaplayın ve alanı tamamen iyileşene kadar bir bandajla örtün.
  5. Hangnail'i kan çekmeden keserseniz, alanı bolca nemlendirin.


Şeytan Tırnağı belirtileri
Bir salyangoz meydana geldiğinde, tahriş olabilir ve önemli miktarda rahatsızlığa neden olabilir. Bu kadar küçük bir şeyin çok acı çekebileceğine inanmak zor olsa da, neden konum ve cilt kompozisyonu ile ilgisi var.
Hangnails, sinir uçlarının ve kan damarlarının bol olduğu tırnağın tabanında veya yanlarında meydana gelir. Bir hangnail iltihaplandığında ve şiştiğinde, bu sinir uçlarına baskı uygulayarak rahatsızlığınızı artırır. Bir salyangozun belirtileri şunları içerir:
  • görünür, çıkıntı, cilt parçası
  • tırnak yatağının yanında veya altında kızarıklık
  • şişme
  • ağrı, hassasiyet veya rahatsızlık
Şeytan tırnağınız enfekte olursa, bir sıcaklık hissi fark edebilirsiniz ve irin dolu bir apse görünebilir.
Tırnak bakımı
Uygun cilt bakımı ile hangnailler önlenebilir. İşte bazı ipuçları:
  • Soğuk havalarda ellerinizi eldivenle örtün.
  • Bahçecilik, ev temizliği ve bulaşık yıkama gibi cilt üzerinde sert faaliyetler yaparken iş eldivenleri takın.
  • Profesyonel manikür yaparken bile kütiküllerinizi kesmeyin. Bunun yerine, kütikülleri ılık suyla ıslatın ve bu amaç için özel olarak tasarlanmış turuncu (kütikül) bir çubukla hafifçe geri itin . Bunu duş aldıktan veya banyo yaptıktan sonra veya bir jel kütikül giderici kullandıktan sonra da yapabilirsiniz . Her iki durumda da, daha sonra nemlendirin.
  • Ellerinizi nemlendirin. İyi çalışan birçok ürün var. Kuru, çatlak cilt veya vazelin tedavisi için tasarlanmış yumuşatıcı bir el kremi kullanmayı deneyin . Hatta bir tutam bez bebek bezi döküntü kremini kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz ürünün kalın bir kaplamasını ellerinize koyun ve yatmadan hemen önce kütiküllerinize sürün.
  • Tırnak ısırıcıysanız, acı bir oje kullanmak gibi durmanın yollarını bulmaya çalışın .
  • Tırnak cilası çıkarıcıda yaygın olarak bulunan aseton içeren ürünleri kullanarak azaltın veya durdurun. Aseton cildi kurutur.


En kolay şekilde randevu alabilmek için doğru yerdesin! Salon Tercihim,
https://www.salontercihim.com/
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English