Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Sakin şehir" Taraklı yarıyıl tatilinde ziyaretçilerini ağırlıyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - 2013 Yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu unvanına sahip ve merkezi İtalya'da bulunan Cittaslow'a (sakin şehir) üye Sakarya'nın Taraklı ilçesi, yarıyıl tatilinde ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.


Tarihi İpek Yolu üzerindeki Hacı Atıf Hanı, Fenerli Konağı, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örnekleri, bozulmamış tarihi dokusu, doğası, tahta kaşık ve Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyalarıyla dikkati çeken ilçe, çok sayıda yerli turisti ağırlıyor.


Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin harmanlanmasıyla oluşturulan, devre mülk sistemiyle işletilen tesisin de yer aldığı Taraklı'ya gelen ziyaretçiler, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescilli 100'ün üzerindeki korumaya alınan tarihi yapıları da gezebiliyor.


Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede önceden az sayıda butik otelin bulunduğunu fakat termal tesislerin devreye girmesiyle konuklama sorununun çözüldüğünü söyledi.


Tatil dolayısıyla konaklama yerlerindeki doluluk oranının sevindirici olduğunu belirten Pilavcı, "İlçemizde turizm gerçekten bizim isteğimizin üzerinde seyrediyor, bu da bizleri ve esnaflarımızı oldukça sevindiriyor." dedi.


Pilavcı, ilçenin çocuklar için de iyi bir yer olduğunu dile getirerek, "Çocuklar büyükşehirlerde okulların bahçelerinde dört duvar arasına sıkışıp kalıyorlar ve böyle güzel yerlere geldiklerinde ise çok hoşnut oluyorlar ve buralarda sokaklarda gönüllerince geziyorlar, eğlenebiliyorlar. İlçemize gelen yerli turistlerimiz ilçemizin tarihi konaklarını geziyorlar, alışveriş yapıyorlar ve mutlu bir şekilde sakin şehrimizden ayrılıyorlar." diye konuştu.


Termal tesisin müdürü Tülay Önal da tesislerindeki doluluğun yarıyıl tatili dolayısıyla yüzde 80'i geçtiğini söyledi.


Tatilden önce hazırlıklarını yaptıklarını belirten Önal, "Termal kaplıca tesisleri olarak gelen misafirlerimizin elimizden geldiği kadar rahat etmelerini sağlıyoruz. Bu bölgeye ilgi yüksek. Tesisimizde termal turizm ve sağlık turizm için gelen misafirlerimiz çocuklarıyla burada olmanın keyfini çıkarıyorlar. Taraklı ilçesinde bulunan tesisimize yurt içinden çok sayıda misafirlerimiz geldi. Tamamen de otele bağlı kalmadılar, bölgemizin tarihi ve turistik mekanlarını da ziyaret edip alışveriş yapıyorlar." ifadelerini kullandı.


- "Burada enerji topluyorum"


Tatilcilerden Bahar Özkan da ailesiyle Taraklı'ya yarıyıl tatilini değerlendirmeye geldiklerini vurgulayarak, "Burası çok güzel bir yer. Termal tesislerinde de kalıyoruz ve arkadaşlarımla birlikte oyunlar oynuyoruz, ailemle tarihi evleri görmek için geziyoruz. Alışveriş yapıyoruz. Burada enerji topluyorum ve tatilimi güzel bir şekilde yapıyorum." şeklinde konuştu.


Kars'tan Taraklı ilçesine çocuklarıyla gelen Hatice Cebeci Zenger de ilçenin tarihi dokusu, eski Osmanlı evleri ve sakinliğinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bizim için tam bir kış tatili oldu, burada termalde kalıyoruz ve buraları tanımaya çalışıyoruz. Çocuklarımızla sakin ve huzurlu bir tatil geçiriyoruz." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English