Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sakarya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısının öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret Borsası (STB) Başkan Yardımcısı Ahmet Erkan'ın silahla öldürülmesi ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.


Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık E.Ş, şikayetçi E.A, maktul Erkan'ın yakınları ve avukatlar katıldı.


Üzerine atılı suçu bildiğini söyleyen E.Ş, emlakçılıkla geçimini sağladığını ve olaydan bir süre önce ofisinde otururken telefonun çaldığını, maktul Ahmet Erkan ve dayısı E.A'nın bir arsa için kendisini aradığını belirtti.


Erkan ve dayısı E.A'nın, ofisine geldiğini anlatan E.Ş, talip oldukları arsanın fiyatında anlaşamadıklarını, onlara başka bir arsa önerdiğini kaydetti.


Önerdiği diğer arsanın Ahmet Erkan ve E.A tarafından daha sonra satın alındığını öğrendiğini dile getiren E.Ş, şunları kaydetti:


"Düzce'ye giderken E.A'nın bürosunun açık olduğunu gördüm, ofise girdiğimde iki kişi oturuyordu. Birisi E.A. idi, diğerini tanıyamadım, maktul Ahmet Erkan'mış. Arsayla ilgili konuştuk, ikisi de bana 'Senin muhatabın biz değiliz, arsa sahibidir.' diyerek eliyle hareket gösterdi. Diğer elini beline attığını gördüm, darbedileceğim endişesiyle silahımı çıkararak maktule yukarından aşağıya 3 el ateş ettim. Daha sonra E.A'nın üzerime geldiğini gördüm ve ona da 3 el ateş ettim. Takdir mahkemenindir. Beraatimi isteyecek kadar kendimi haklı görüyorum."


Sanık E.Ş, maktule 1,5 metre, şikayetçi E.A'ya da yaklaşık 4 metre mesafeden ateş ettiğini sözlerine ekledi.


Şikayetçi E.A. da yeğeni maktul Ahmet Erkan'la satın aldıkları arazi için uzun süredir görüştüklerini, sanık E.Ş'ye başka bir arazi için gittiklerinde bu arsayı kendilerine önerdiğini dile getirdi.


Erkan'ın kendisine "Ben o arsanın pazarlığını bitirmek üzereyim." dediğini aktaran E.A, sanıktan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını talep etti.


Heyetin söz vermesi üzerine cumhuriyet savcısı, müştekilerin bir sonraki celsede zorla getirilmelerine, olayla ilgili tanıkların dinlenilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedilmesini istedi.


Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine hükmederek, duruşmayı 20 Mart'a erteledi.


- İddianameden



STB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Erkan'ın geçen yıl silahla öldürülmesi ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin şüpheli E.Ş. hakkında, Ahmet Erkan'a yönelik "kasten öldürme" suçundan müebbet, müşteki E.A'ya yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English