Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sakarya'da "Trafikte 5 dakika mola hayat kurtarır" uygulamasında sürücülere ikram

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Karasu ilçesinde jandarma ekipleri, uzun süre yolculuk yapan sürücülerin dikkat dağınıklığının ve muhtemel kazaların önüne geçilmesi için "Trafikte 5 dakika mola hayat kurtarır" uygulaması başlattı.


İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, D-650 Karayolu'nun Karasu-Adapazarı kesiminde "Trafik Yaşam Çadırı” kurdu.


"Trafikte 5 dakika mola hayat kurtarır” sloganıyla gerçekleştirilen uygulamada sürücülere çay ve tatlı ikramında bulunuldu, bilgilendirici videolar izletildi.


Jandarma ekipleri, gün boyunca araçları tek tek durdurarak sürücülere şöyle hitap etti:


"Ehliyet ve ruhsat kontrolü yapmıyoruz, huzurunuz ve güvenli sürüş için beş dakika mola vermek ister misiniz? Çay ve tatlı ikramımız var."


Sürücülerin de memnuniyetle yaklaştığı uygulamayı Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Alataş ve İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol yerinde inceledi.


- Karasu'ya özgü uygulama


Kaymakam Helvacı, uygulamayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı 15 kişilik personel ile 5 ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.


Helvacı, "Bu çalışma, ulusal bazda bir projenin Karasu ayağı olarak değil, bizzat Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen bir uygulamadır. Uygulamanın amacı sürücüler arasında farkındalık oluşturmak. Uzun süre araç kullanarak yorgunluk sebepli kazaların önüne geçilmesi, cep telefonu kullanımı, alkollü araç kullanımı ve kemer takmaya yönelik bir farkındalık da uyandırılması amaçlanıyor." diye konuştu.


Sürücülerden Yavuz Soysal da "Uygulamayı olumlu buldum. Uzun yoldan geliyorum, canım çay da istiyordu. Keşke düzenli uygulansa. Molamı verdim, çayımı içtim ve bilgilendirici videoları da izleyeceğim." ifadesini kullandı.


Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kerim Uyar da "Her şeyin ceza olmadığını anlatan olumlu bir uygulama. Biz de Oda olarak bu uygulamayı taksici, minibüsçü ve servisçilerimiz için de gerçekleştireceğiz." dedi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English