Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sakarya'da Çocuk Hakları Sokağı hizmete açıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: "Çocuk dendiğinde hepimizin aklına cennet çiçeği gelir. Çocuklarımızdan cennet kokusu alırız, onlara ne yapsak azdır. Çocuklarımızın geleceğe iyi hazırlanması, herşeyden önemlidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Adapazarı Belediyesince yapımı tamamlanan ve "Çocuk Dostu Kent" ödülüne layık görülen Çocuk Hakları Sokağı hizmete açıldı.



Şeker Mahallesi Türk-İş İlkokulu arkasında düzenlenen törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, depremle yerle bir olan şehrin bugün Türkiye'nin en marka şehirleri arasında yer aldığını söyledi.


Sakarya'nın her geçen gün biraz daha ileri gittiğini vurgulayan Yavuz, "Daha yaşanabilir kent olma anlamında büyük mesafe kat etmektedir. Sadece maddi anlamda gelişmişlik değil, çevre anlamında da çok önemli icraatları gördük. Kent Park, Millet Bahçesi ve hemen burada Çocuk Hakları Sokağı... Çocuk dendiğinde hepimizin aklına cennet çiçeği gelir. Çocuklarımızdan cennet kokusu alırız, onlara ne yapsak azdır. Çocuklarımızın geleceğe iyi hazırlanması, herşeyden önemlidir." diye konuştu.


Yavuz, projenin kente hayırlı olmasını dileyerek, katkılarından dolayı Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve çalışanları tebrik etti.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de çocukların geleceğe daha iyi hazırlanabilmesi için ekranlardan uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı.


Geleceği çocuklara teslim edeceklerini aktaran Yüce, "Evlatlarımızın donanımlı olması lazım. Kültürel, sosyal, sportif ve bilgi donanımla inşallah geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi böyle yetiştirmemiz lazım." dedi.


Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ise ilçeye, insana dokunan projeleri hayata geçirmek üzere çalıştıklarını kaydetti.


Oyunun bir çocuk hakkı olduğunu ve çocukların en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu dile getiren Işıksu, "Çocuklar oyun oynarken merak eder, araştırır, eğlenir, paylaşır, kendini ifade eder, öğrenir. Çocuklarımıza haklarını bilecekleri, güvenli bir sokakta, ekranla değil akranlarıyla büyüyecekleri bir ortam sağlayarak çocuk dostu şehir hüviyeti kazanmasını amaçladık. Hamdolsun bunu da başardık. Projemizi inceleyen Ankara Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından Uluslararası İdeal Kent Ödülleri kapsamında Adapazarı'na 'Çocuk Dostu Kent' ödülü verildi. İlk açılışımız ve ilk ödülümüz." ifadelerini kullandı.


AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek ile diğer protokol üyeleriyle sokağın açılışını gerçekleştiren Ali İhsan Yavuz, bazı çocuklarla oyun oynadı, sokakta bulunan çeşitli etkinliklere katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English