Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sakarya'da 3 kişinin öldüğü kazaya ilişkin tır şoförü 16,5 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Pamukova ilçesinde tırın otobüs durağına çarpması sonucu biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin tır şoförü hakkında "taksirle öldürme" ve "taksirle yaralama" suçlarından 2 yıl 4 ay 15 günden 16 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, tırın otobüs durağına çarpması sonucu biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin tır şoförü 16 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.


Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 3 sayfalık iddianame, Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


İddianamede, tutuklu sanık tır şoförü Erhan D. idaresindeki tırın, 6 Ekim 2019'da D-650 kara yolunda seyir halindeyken durağa çarptığı, bu sırada Hanım Solmaz'ın çocukları Tevfik ve Miray Solmaz'la durakta bekledikleri, Faruk Solmaz'ın ise çocuklarına su almak için markete gittiği kaydedildi.


Kazada Tevfik Solmaz ile tırda sıkışan Elif Erciyes'in olay yerinde hayatını kaybettiği, Hanım Solmaz'ın ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği aktarılan aktarılan iddianamede, Miray Solmaz'ın da tedavisinin ardından taburcu edildiği anlatıldı.


Sanığın hastanede tedavisi devam ederken alınan kan örneklerinin incelemesi sonucu düzenlenen raporda alkolsüz olduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, tır şoförünün şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymama kusurunu işlediği ve saatte 90 kilometre ile hız ihlali yaptığı bildirildi.


İddianamede, her ne kadar sanık önüne çıkan çocuk ve erkek şahsa çarpmamak için manevra yaptığını beyan etse de savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu kaydedilerek, "Kaza esnasında müşteki Faruk Solmaz'ın çocuklarının durakta bulunduğu, su almak için akaryakıt tesisine gitmek istediği ancak bu esnada kaza sesini duyarak geri döndüğü, yine bilgi sahibi beyanıyla ifadesi alınan A.İ.B'nin de kaza esnasında yolda insan ya da herhangi bir hayvanın bulunmadığı, şüphelinin dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve kaza olayının oluştuğu hususunda kuvvetli suç şüphesinin var olduğu tespit edilmiştir." ifadesine yer verildi.


Bir mağdur ve 6 müştekinin yer aldığı iddianamede, sanık tır şoförü Erhan D. hakkında "taksirle öldürme" ve "taksirle yaralama" suçlarından 2 yıl 4 ay 15 günden 16 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.


Davanın görülmesine 14 Nisan'da 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.


- Olay


Sakarya'nın Pamukova ilçesinde 6 Ekim 2019'da D-650 kara yolunda seyir halindeki Erhan D'nin (41) kullandığı 34 HY 2667 plakalı tır, yol kenarındaki otobüs durağına çarpmıştı. Duraktaki Tevfik Solmaz (2) ile tırda bulunan Elif Erciyes (45) hayatını kaybetmiş, Hanım Solmaz (24), Miray Solmaz (4) ve tır şoförü Erhan D. yaralanmıştı.


Kazada yaralanan Hanım Solmaz, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetmiş, tır şoförü Erhan D. 14 Ekim 2019'da çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English