Son Dakika Haberler

Türkiye Bilişim Derneği İkinci Başkanı Mehmet Ali Yazıcı: "Türkiye'nin dijital olgunluk seviyesinin yükseltilmesi ve dijital ekonomisinin geliştirilmesi için yenilikçi ve yıkıcı teknolojilerin özgün ve milli kabiliyetlerle geliştirilmesini ülkemizin bir beka sorunu olarak görüyoruz" HAVELSAN Sağlık Bilişim Grup Müdürü İsmail Küçükkülahlı: "Sağlık bilişiminde dünyada dikkati çeken yerli ürünlerin tanıtımını yapmayı ve Türkiye sağlık bilişiminin dünyaya transferinde öncü olarak yer almayı amaçlıyo

Anadolu Ajansı haberine göre;
ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İkinci Başkanı Mehmet Ali Yazıcı, "Türkiye'nin dijital olgunluk seviyesinin yükseltilmesi ve dijital ekonomisinin geliştirilmesi için yenilikçi ve yıkıcı teknolojilerin özgün ve milli kabiliyetlerle geliştirilmesini ülkemizin bir beka sorunu olarak görüyoruz." dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve TBD tarafından düzenlenen "Sağlıkta Dijital Dönüşüm Zirvesi'nin açılış töreni yapıldı.

Yazıcı, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, bu zirve ile sağlıkta dijital dönüşümü tartışmaya açmayı amaçladıklarını aktardı.

Bilgi ekonomisinin yaşandığı bu dönemde verinin önemine değinen Yazıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Veriler 'çağımızın altınları' olarak adlandırılıyor. Veriden değer yaratmak çağımızı şekillendirmenin tek yoludur. Türkiye'nin dijital olgunluk seviyesinin yükseltilmesi ve dijital ekonomisinin geliştirilmesi için yenilikçi ve yıkıcı teknolojilerin özgün ve milli kabiliyetlerle geliştirilmesini ülkemizin bir beka sorunu olarak görüyoruz. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 'Milli Teknoloji Hamlesi'ni, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzun yüzde 45'lik 4,5G ihalesindeki yerlilik oranı şartını ve Savunma Sanayii Başkanlığımızın sanayi katılım oranlarını önemsiyoruz. Yerli ve milli teknolojilerin özgün olarak geliştirilmesi, kullanımının kamuda yaygınlaştırılması ve ihracatının artırılması ancak uluslararası normlara uygun standartlara uyumla sağlanabilir."

HAVELSAN Sağlık Bilişim Grup Müdürü İsmail Küçükkülahlı ise şirket olarak, 2012 yılında yüzlerce birime sahip askeri otomasyonla bu alanda büyük entegre sağlık bilişimine imza attıklarını vurguladı.

Küçükkülahlı, HAVELSAN'ın sağlık bilişimi alanında ihraç edilebilir kalitede yerli çözümler üretmek için deneyimli bir ekiple çalıştığını dile getirerek, "HAVELSAN'ın sağlık bilişimdeki temel hedefi, yerli firmalarla rekabet etmek değil, ekosistemindeki yerli firmalardan temin edilecek alt modüllerle zenginleştirilmiş ürünü HAVELSAN gücüyle yurt dışında konumlandırmaktır. Sağlık bilişiminde dünyada dikkati çeken yerli ürünlerin tanıtımını yapmayı ve Türkiye sağlık bilişiminin dünyaya transferinde öncü olarak yer almayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

TBD Eskişehir Şubesi Başkanı Barış Günaydın da 2000'li yılların başından bu yana dünyada her sektörde dijitalleşmenin en önemli gündem maddesi olduğuna işaret etti.

Günaydın, insan hayatının söz konusu olduğu sağlık alanında da dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdür Vekili Ali Mumcu, Türkiye'de sağlıkta yaşanan dönüşümün en önemli ayaklarından birini bilgi sistemlerinin oluşturduğunu anlattı.

ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Sertaç Eroğlu ise teknolojinin her alanında vazgeçilmez hale gelen dijital dönüşümün sağlıkta uygulamalara entegre olmasının önemine değindi.

Konuşmanın ardından katılımcılara plaketlerin verildiği zirvede çeşitli konu başlıkları tartışıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English