Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sağlık Sektöründe Hasta Yataklarının Önemi

Sağlık Sektöründe Hasta Yataklarının Önemi

Hastanelerde ve evlerde hastaların bakımı sırasında en çok ihtiyaç duyulan kullanım ürünü hasta yataklarıdır. Farklı özelliklerde farklı yararlar sağlayan yataklar zorlu zamanlarda hasta ve hasta yakınlarının yardımcısı olacaktır. Hasta bakımının zorluğu hastanın temizliği beslenmesi tuvalet ihtiyacı uygun yataklarla daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
Maddi ve manevi olarak zorlayan yoran hastalık durumlarında hasta yatağı fiyatları hasta yakınlarını düşündürmektedir. Özelliklerine göre değişen fiyatlar mümkün olduğunca en uygun hali ile satılmaya çalışılmaktadır. Hastalık maliyetlerinin zorladığı hasta ve yakınlarına bu konuda yapılabilen en uygun fiyatlandırma yapılmaktadır.
Satış noktalarında her kullanıma uygun yatak çeşitlerinden hastanın durumuna en uygun yatak seçilip alınmakta ve gerekli destek satış noktasından sağlanabilmektedir. Yatağın kullanımı konusunda da merak edilen her detay öğrenilebilmektedir.
Kullanım konusunda bilgili ve bilinçli olmak en sağlıklı kullanımın sürdürülmesi için gereklidir. Yatakların en üst seviyede kaliteli ve çok özellikli olması maliyeti yükselten etkenlerdendir. Hastanın durumu bu tür bir yatağın kullanımını gerektiriyor ise yatağın alınması konusunda kolaylıklar sağlanmaya çalışılmaktadır.


Kısa Süre Kullanımlarda Kiralık Hasta Yatakları
Yaşlılık ve felç gibi durumlarda hasta yatağının alınması gereklidir. Fakat bir kaza sonucu yaşanan kırık ve çıkık gibi sağlık sorunları kısa bir süre yatış gerektirdiğinde kiralık yatak imkânı sağlanabilmektedir. Ekonomik anlamda kolaylık sağlayan bu sistem kullanım süresi bedeli ile daha düşük maliyetli olmaktadır.
Gerek kalmadığında yatağın teslim edilmesi evde gereksiz kalabalığında önüne geçmektedir. Hasta yatağı kiralama yöntemi belirli bir süre yatması icap eden hastalar için yattığı süre zarfında rahatlık ve kolaylık sağlamaktadır. Kiralık yatakların hastaya teslim edilmeden önce en güzel şekilde steril hale getirilmesi güvenli ve sağlıklı bir kullanım gerçekleştirecektir. Yatakların kullanımında temizlik konusuna dikkat edilmesi hasta ve yakınlarının sağlığı için önemli ve gereklidir. Bu noktada üretim sırasında kolay temizlenebilir kumaşların kullanımı temizliğin kolaylıkla yapılması yönünde etkilidir.
Hastanın arada bir yataktan alınması yatağın havalandırılması ve örtülerin değiştirilmesi temiz ve sağlıklı bir yöntemdir. Temizlik konusunda her zaman özenli ve dikkatli olunması hasta bakımında ihmal edilmemesi gereken bir noktadır. Hastanın kullandığı diğer araçlarında düzenli aralıklarda dezenfekte edilmesi sağlıklı bir bakım için gereklidir. Kiralık yatakların   hastanın sağlığına kavuşması ardından teslim edilmesi ile kullanım tamamlanmaktadır. Kullanım süresi bedeli ödenerek işlem bitirilmektedir.


Sağlıklı Konforlu ve Kolay Kullanımlı Hasta Yatakları
Hasta yatakları çeşitleri arasında bulunan havalı yatak tuvaletli yatak asansörlü yatak kumandalı yatak elektrikli yatak farklı özelliklere sahip yataklardır. Kullanım kolaylığı sağlaması adına hastanın hastalık durumuna en uygun en verimli yatak seçimi yapılmalıdır. Tuvalet sıkıntısı yaşayan hastalar için tuvaletli yataklar kullanılmaktadır. Kumandalı yataklarla hasta kendisi ya da yakınları hastanın baş ve ayak kısmının kaldırarak daha iyi dinlenmesini ve gerektiğinde oturur pozisyona gelmesini sağlamaktadırlar.
Felçli hastalarda uzun süre yatmaktan kaynaklı yatak yaralarının oluşumunu önlemek amaçlı havalı hasta yatakları ideal bir kullanım sağlamaktadır. Bu konuda da gerekli bilgi ve destek satış noktalarından alınabilmektedir. Yatakla ilgili her tür soru sorun ve ihtiyaç gerekli birimler tarafından en kısa sürede çözümlenebilmektedir. Yattığı süre boyunca hastanın rahat etmesi hasta bakımı ile sorumlu kişilerin kolaylıkla bakım yapabilmesi konusunda her detay düşünülerek hasta yatağı tasarımı yapılmaktadır.


Sağlıkta Temel İhtiyaç
Hasta ve bakıma muhtaç olan bir kişi için en temel gereksinimlerden biri hasta yatağıdır. Bunun yanında hastanın kullandığı ilaçlar beslenmesi ve temizliği konularında hassas ve itinalı olunmalıdır. Hasta yatakları arasında sade ve kolay kullanımı ile hasta karyolası da kolay ve uygun bir kullanım sağlamaktadır. Sağlık alanında verilen hizmetlerden en çok gereksinim duyulan ve uzun süre kullanılabilen yataklar her hasta için rahatlık ve konfor sunmaktadır.
Sağlam sağlıklı kolay konforlu kullanımı ile hastalık döneminde en büyük yardımcılardan olan yataklar işleri kolaylaştıran aracıdır. Uygun fiyatlarla alınabilen kiralanabilen yatakların sağlıklı bir şekilde kullanılması için temiz ve sağlam olması noktasında dikkatli olunması gereklidir. Hastalık sürecinde kullanılması gereken her ürün hasta için büyük önem ve gereklilik taşımaktadır.
Hasta bakımının zorluklarına kolaylıklar getiren aracılar zorlu dönemde temin edilmesi gereken kullanım araçlarıdır. Bu imkâna sahip olamayan hastalar ve hasta yakınları sosyal yardımlaşma tarafından desteklenmektedir.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English