Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sağlık Bakanı Koca'dan Konya Şehir Hastanesi açıklaması

Konya’da yapımı devam eden bin 250 yataklı şehir hastanesine ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin en geç gelecek yıl hizmete açılacağını bildirdi.

Bakan Koca, Konya’nın Kulu ilçesinde, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, ülkede son 50 yılda ilk kez seçimsiz bir 4 buçuk yıllık sürece girildiğini söyledi.

Yeni dönemin eskiden daha iyi olacağını, vatandaşın hizmete daha kolay erişebileceğini belirten Koca, "50 yıldır olmayan seçimsiz 4 buçuk yıla yakın zaman dilimine, yeni hükümet sisteminin icraatlarıyla eski sistemin yanlışlarını öteleyen, yeni dönemde hızlı karar veren, ‘Bugün git, yarın gel’ bürokratik anlayışını öteleyen bir anlayışla icraat yapma dönemine giriyoruz. 31 Mart bu anlamda son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Koca, yeni dönemde hem ülke genelinde hem de Kulu'da hizmete hız kesmeden devam edeceklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli olan bu dönemde milletimizin gönlüne girebilmek olmalı. Yani sizlerin gönüllerinde yer edinebilmek olmalı. Milletin teveccühüne mazhar olabilmek önemli. Halka ve Hakk’a karşı mahcup olmamak önemli. Emanetinize sahip çıkmak önemli. Vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli sağlık hizmeti verme gayretindeyiz. Yeni dönemde 82 milyon vatandaşımıza hakkaniyetli, kaliteli ve nitelikli sağlık hizmetini sürdürülebilir kılmayı kendimize hedef koyduk. Özellikle sağlık alanında, sağlık turizminin de merkezi olan şehir hastanelerini, bölgenin sağlık üssü yapan yeni bir döneme giriyoruz."

- Konya Şehir Hastanesi 

Konya’da yapımı devam eden bin 250 yataklı şehir hastanesine ilişkin bilgi veren Koca, hastanenin en geç gelecek yıl hizmete açılacağını bildirdi.

Kulu’da doğalgaz kullanımın yaygınlaşması için çalışmaların sürdüğüne değinen Koca, ilçede yapımı süren ve yapılması planlanan projeleri anlattı.

Koca, 31 Mart seçimlerinin, şehirlerin kalkınması, sürdürülebilir projeler için önemli olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yeni dönem, 4 buçuk yıllık icraatların başlayacağı bir dönem olacak. Bu dönem, dört buçuk yıllık iktidarın gücüne güç katacak bir seçim olacak. O nedenle bu süreçte meclis üyeliği ve benzeri birtakım yaklaşımlarla küsenlerimiz olmuştur. Hepimizin gönlünden geçen olmamış olabilir. Büyük resme bakıp, bugün için bu kırgınlıkları bir tarafa atıp, sandığa gitmeyi asla ihmal etmemeliyiz. Oyumuzu kutsal bilmeli ve sorumluluğumuzun gereğini mutlaka yapıyor olmalıyız."

AK Parti iktidarları ile hem ülkemizin hem de Kulu’nun büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, “Kulu hepimizin hem yolu üzerinde hem de gözümüzün üzerinde olduğu güzel bir ilçemiz. AK Parti iktidarları döneminde hem ülkemize hem de Kulu’ya kazandırılan büyük yatırımların devam etmesi için destek istiyoruz. Seçimi kazanmak önce sandığa gitmekle başlar. Sandıkta Cumhur İttifakımızın adayı olan Kulu Belediye Başkanı adayımıza ve Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza desteğinizi ihmal etmeyiniz. Eğer Türkiye ve Kulu bugünkü durumundaysa, eğer Kulu’nun bağrından yetişmiş birisi Sağlık Bakanı ise ve Kulu’nun yetiştirdiği daha nice değerli insanlarımız ülke idaresinde yerini almışsa bunun AK Parti’nin ülkemize getirdiği değişim ve dönüşümle olduğunu hepimiz biliyoruz. Eskiden elit bir kesimin elinde olan ülke idaresi artık milletin iradesi ile yer değiştirmiş durumdadır. Milletin iradesinin ve gücünün dışında hiçbir gücün tanınmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Türkiye’nin daha da iyiye gitmesini, hizmetlerin artmasını ve ülkemizin dünyada söz sahibi bir ülke olarak yoluna devam etmesini adına desteklerinize talibiz.”dedi


31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çeken AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,  “2004 yerel seçimlerinden bu yana gerek Büyükşehir, gerekse ilçe belediyelerimizin Konya’ya çok önemli hizmetleri oldu. 2019 yılında da yeni bir döneme doğru yol alıyoruz. Türkiye 2001-2002 yılında ne durumdaydı bugün ne durumda, hep birlikte görüyoruz. Bu anlamda Kulu’dan hem ilçe belediye başkanı adayımıza hem de Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza çok güçlü destek istiyoruz. Hem hükümetimizin temsilcisi hem Büyükşehir Belediye Başkanımız gem de ilçe Başkanımızın elinin güçlü olması ve hizmet edebilmesi halkımızın güçlü desteğine bağlı. İnşallah 31 Mart akşamı da Kulu’da seçimleri güçlü bir şekilde kazanarak yolumuza devam edeceğiz.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Elvan 2014 yılında Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Kulu’ya 125 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade ederek “Bu yatırımların içinde prestij caddeler, mahalle yolları, şehir konağı, grup suyu çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon yatırımları, halı sahalar, ek derslik binaları, taksi durakları ve saat kulesi gibi yatırımlar bulunmaktadır” dedi. 

Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Kulu İlçe Başkanı İsa Ölçer, 31 Mart Seçimleri için sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyledi. 

- "3 bin kişiyle AK Parti’ye geldim"

Bakan Koca, konuşmaların ardından AK Parti'ye geçen eski CHP İlçe Başkanı Bayram Kaya'ya rozetini takarak, tebrik etti. 

Kaya da 10 yıl ilçe başkanlığı yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu zillet ittifakına, bu çetelere karşı Cumhur İttifakı’nın yanındayım. 3 bin kişiyle AK Parti’ye geldim. Sizden bir karşılık istemiyorum. Ben bundan sonra ölene kadar AK Partiliyim. Ben buradayım. Kim nereye giderse gitsin. Sonuna kadar Reis’in yanındayım, gönül adamının yanındayım. Gönül, gönül verilerek alınır." 

Koca, daha sonra Atatürk Caddesi'nde ziyaret ettiği esnafla sohbet edip, talep ve sıkıntılarını dinledi.

Kulu Kaymakamlığını da ziyaret eden Koca, Kaymakam Ali Edip Budan ile bir süre görüştü.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English