Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Saç Ekimi Sonrası Hangi İlaçlar Kullanılabilir?

Saç Ekimi Sonrası Hangi İlaçlar Kullanılabilir?

Sağlıklı saç ekimi sonrası devam eden süreçte dikkat edilmesi gereken konular vardır bu konuların içerisinde operasyon sonrası doktorun önerdiği ve 10-15 gün süren ilaç kullanımıdır. Saç ekimi sonrası hangi ilaçlar kullanılabilir? Kullanılan ilaçlar sonraki süreçte saçları güçlendirmek ve dökülmelere karşı dirençli hale getirmek için tavsiye edilen ilaç, şampuan ya da losyonlardır.

Zorunlu Ve Tavsiye Edilen İlaçlar

Saç ekimi operasyonu gerçekleştirilen hastalar doktor tarafından yazılan bu ilaçları kullanmak zorundadır. Sonraki süreçte hasta tercihi, sağlık durumu ve saç durumuna göre uzman tarafından onay alınarak kullanılabilecek ilaçlar da vardır. Bu yüzden saç ekimi operasyonu sonrası kullanılması gereken ya da tavsiye edilen ilaçları 2 farklı başlıkla değerlendirmek gerekir. 


Antibiyotik Kullanımı

Bunlar saç ekim sonrası kullanılacak ilaçlar ve saç ekimi sonrası tavsiye edilen tabletler olarak değerlendirilmelidir. Saç ekimi operasyonun hemen ardından kullanılması zorunlu olan ilaçlardan birisi antibiyotiktir.

Doktor tavsiyesine göre değişmekle birlikte operasyondan sonra 5 gün boyunca günde 2 kez olmak üzere antibiyotik alınması gerekir. Saç ekim sonrası ilaç olan antibiyotik kullanımının nedeni olası bir enfeksiyon oluşumunu önlemektir. Çünkü hem ekim bölgesi hem de donör bölgesi yara olduğundan dolayı enfeksiyon oluşma riski yüksektir.


Ağrı Kesiciler

Operasyon sonrası ilk 5 gün alınması zorunlu olan ilaçlardan bir diğeri ise ağrı kesicidir. Hasta ağrısı olsa da olmasa da bu ilacı kullanmak zorundadır çünkü işlevi sadece ağrıyı kesmek değildir. Sabah ve akşam alınması zorunlu olan ağrı kesici ekim öncesi saç derisine enjekte edilen serumun idrar ve ter yolu ile dışarı atılması ağrı kesici ilaçların görevidir.


Kortizon Zorunluluğu

Saç ekimi operasyonu yan etkilerinden biri baş bölgesinde meydana gelen şişlik ve morluklardır. Yüz, baş ve göz bölgesinde meydana gelen şişlik ve morluklar için doktor tavsiyesine bağlı olarak günde 3 kez kortizon kullanılmak zorundadır. Ameliyat sonrası doktorun önereceği ilaçlardan biri de Aspirindir.

Saç ekim ilaçları olan Aspirin kanın seyreltir saçlı deride dahil olmak üzere vücuttaki dolaşımını kolaylaştırır. Kan dolaşımının sağlıklı olması saç köklerinin beslenmesini ve daha sağlıklı şekilde çıkmasını sağlar. Tüm bu ilaçların mideye zarar vermemesi için zorunlu ilaç kullanımı sürecinde doktor tarafından mide koruyucu ilaç da tavsiye edilir.


Okyanus Spreyi

Bazı doktorlar tarafından tavsiye edilen inançlardan biri de okyanus suyu spreyidir, bu bir ilaç değildir. Ancak kaşıntıyı gidermek için ilk 10 günlük sürede kullanılması önerilir. Kanal ve deliklerden sızan kanlar saç derisinde pıhtılaşarak kurur sert bir tabaka oluşturur ve ilk yıkama ve sonrasında hassas yıkamalarda istenen temizliğini elde edilmesi için bu kabukların temizlenmesi gerekir.

Temizleme aşamasında öncelikle oluşan kabukların yumuşatılması gerekir, birçok doktor tarafından Bepanthol önerilse de farklı rotasyon önerileri de yapılabilir.


Tavsiye Edilen İlaçlar

Doktor tarafından on ya da on beş günlük süreç içerisinde tavsiye edilen şampuanlar genellikle bebek şampuanlarıdır.  Saç ektirme sonrası ilaç olan ve doktor tarafından tavsiye edilen tabletlere bakıldığında ise bu konuda biraz daha dikkatli olmak gerektiği durumu ortaya çıkar. Saç dökülmelerine karşı birçok şampuan, losyon, sprey ve tablet kullanılır ancak bunların hiçbirini doktor onayı olmadan kullanmamak gerekir. Xpecia saç dökülmesine karşı kullanılan en etkili ilaçlardan biridir.

Ancak her hastada farklı reaksiyonlara neden olabilir bu yüzden doktor tarafından önerilmediği sürece kullanılması uygun değildir. B7 ve H vitamini olarak bilinen biotin de üzerinde olumlu etkilere sahiptir ondan dolayı saç ekimi sonrası kullanılan şampuanların biotin içermesi önerilir.
Bu yazıda kullanılan bilgiler https://sachakkinda.com/sac-ekimi-sonrasi-kullanilan-ilaclar/ sayfasından alınmıştır. Detaylı bilgi için https://sachakkinda.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English