Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan Trump'ın sözde barış planına tepki:

"Trump, İsrail'in bu bölgedeki zulmünü arttırabilmesi için Filistinlilerin taleplerini hiçe sayan bir yaklaşım sergiledi" "ABD'deki siyasiler siyonizmin temelini oluşturuyor. Zulüm ile geleceklerini inşa ediyorlar. İsrail'in bu zulmü mutlaka bir gün gelecek geri tepecektir. Bütün dünyayı karşısına alıyor.

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde Orta Doğu barış planıyla İsrail'in bu bölgedeki zulmünü arttırabilmesi için Filistinlilerin taleplerini hiçe sayan bir yaklaşım sergilediğini belirtti.


Karamollaoğlu, partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Orta Doğu barış planını yönelik eleştirilerde bulundu.


Trump'ın kendi menfaatinin dışında hiçbir şeyi düşünmeden hareket eden bir ABD Başkanı olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "İsrail devletinin kurulması bir faciaydı. Trump, İsrail'in bu bölgedeki zulmünü arttırabilmesi için Filistinlilerin taleplerini hiçe sayan bir yaklaşım sergiledi." diye konuştu.


Projenin çelişkilerle dolu olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bir taraftan Kudüs bölünemez ve İsrail'in devletinin başkentidir diyor. Öbür taraftan da diyor ki 'Belli bir bölgede Filistin'in başkenti olarak kabul edilmelidir.' Bu kadar aptalca bir ifade olur mu? ABD'deki siyasiler siyonizmin temelini oluşturuyor. Zulüm ile geleceklerini inşa ediyorlar. İsrail'in bu zulmü mutlaka bir gün gelecek geri tepecektir. Bütün dünyayı karşısına alıyor. İslam ülkeleri de bir birlik olarak bu projenin karşısında olduklarını ilan etmelidirler. Biz buna razı olmadığımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz. Devletimiz de açık ve net bir tavırla projeye karşı olduklarını belirtmelidir."


- "Deprem dikkate alınarak bir şehir yapılmamış"


Elazığ'da meydana gelen depremin ardından parti olarak bölgede incelemelerde bulunmak üzere birtakım ziyaret gerçekleştirdiklerini anımsatan Karamollaoğlu, vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.


Karamollaoğlu, Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunun altını çizerek," İstanbul'a uzanan koridorda ciddi bir deprem beklentisinin olacağı yönündeki fikirlerde uzmanlar ittifak ediyor. Bugüne kadar alınması gereken tedbirler alınmadıysa bundan sonra bu tedbirlerin alınacağı ve gerekli adımların atılacağı konusunda tereddütteyiz. 'Deprem olduktan sonra gerekli tedbirleri alacağız' diye üst perdeden konuşmak kimseye fayda sağlamıyor. " ifadelerini kullandı.


Trafik ile depremin çok ciddi bir ilişki içerisinde olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, şunları kaydetti:


"İstanbul eğer bir deprem ile karşılaşırsa emin olun en büyük sorunlardan bir tanesi trafik olacaktır. Kimse şehirden çıkamayacak, kimse şehre giremeyecektir. Çünkü deprem dikkate alınarak bir şehir yapılmamış. Bu problemi bütün illerde şimdiden tedbir alıp çözmezsek yarın çok geç olur. Hasarlı binalar ile ilgili tespitler süratle yapılmalıdır. Eğer takviye edilerek emniyet sağlanacaksa yapılmalıdır. Takviyeye rağmen emniyet sağlanmıyorsa bir an önce yıkılmalıdır. Evleri tahrip olan, bütün varlıklarını kaybeden, geçim sıkıntısı çeken ailelere yardım edilmelidir."


Öte yandan Temel Karamollaoğlu, Filistinlilerin sesini duyurmak için miting düzenlemeyi planlandıklarını da bildirdi.








Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English