Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

RTÜK ve YEE, "dijital medya okuryazarlığı ve Türkçe" çalıştaylarını Avrupa'ya yayacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Avrupa ülkelerinde 'Dijital çağda medya okuryazarlığı ve Türkçenin kullanımı' konusunda çeşitli çalıştaylar düzenlenmesi planlanıyor.

RTÜK ve YEE, “dijital medya okuryazarlığı ve Türkçe“ çalıştaylarını Avrupa’ya yayacak
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen ‘Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı’nda konu edilen noktaları aktardı.

Medya okuryazarlığının geliştirilmesi için çalışmalar yapıldı

Ebubekir Şahin, çalıştay üzerinde uzun süredir çalıştıklarını belirterek RTÜK olarak medya okuryazarlığının geliştirilmesi için de uzun süredir uğraş verdiklerini vurguladı.

Şahin, Avrupa'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerde bu çalışmayı yapmak için partner olarak yanlarına, bahsedilen ülkelerde hali hazırda çalışmaları bulunan, YEE'yi aldıklarını söyledi.

Brüksel’de başlayan çalıştayın ilerleyen süreçlerde, Türk nüfusunun yoğun olduğu AB ülkelerinde, devamını getirmeyi düşündüklerini aktardı.

“Çalıştaya yoğun ilgi var”
 
RTÜK ve YEE, "dijital medya okuryazarlığı ve Türkçe" çalıştaylarını Avrupa'ya yayacak

Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet büyüklerinin selamlarını getirdiğini ifade eden Şahin, çalıştaya çok ciddi ilgi olduğunu, sadece Belçika'dan değil, Fransa gibi ülkelerden de katılım olduğunu söyledi.

Şahin, bu ilginin nedeninin çalıştayda çok kapsamlı içerik bulunması ve konularında yetkin akademisyenlerin katılımı olduğunun altını çizdi.

RTÜK Başkanı, çalıştayı YEE ile iki kardeş kuruluş olarak birlikte düzenlediklerini, verimli bir toplantı beklediklerini ve sonuçlarını da paylaşacaklarını dile getirdi.

Çalıştay kapsamında çocuklara yönelik oyunları da içeren atölye çalışmaları gibi etkinlikler düzenlediklerini aktaran Şahin, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk ailelerin çocuklarına dijital çağdaki medya okuryazarlığı ve Türkçe kullanımıyla ilgili bilgileri bu yöntemlerle sunduklarını söyledi.

"Programın Avrupa'nın başkentinde başlaması kıymetli"
 
RTÜK ve YEE, "dijital medya okuryazarlığı ve Türkçe" çalıştaylarını Avrupa'ya yayacak

YEE Başkanı Ateş de RTÜK Başkanlığının zengin içerikli program hazırladığını, programa paydaş olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

"Programın Avrupa'nın başkenti sayılan Brüksel'den başlaması çok kıymetli" diyen Ateş, iki yıldır süren koronavirüs salgınının karanlık bir dönem olduğunu ve dijital çağda bunun aydınlanmasının önemine işaret etti.

Ateş, programın hem teorik hem de uygulamalı olduğunun altını çizerek şunları dile getirdi:

"Biz özellikle Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak uzun zamandan beri çok büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Kurumlarımız, bilim insanlarımız ve ülkemiz her gün tehdit altında. Bu çalışma şunu gösteriyor. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra kurumlarımız aynı dili konuşmaya başladı. Farklı alanlarda çalışıyor olsak da RTÜK Başkanlığımız, YEE ve diğer kurumlarımız artık ortak bir dil kullanıyor. Bu da Türkiye'nin dünyaya vereceği en önemli mesaj."

'AB sınırları içinde yaşayan Türkleri bilinçlendirmek çok değerli”

Ateş, düzenledikleri programın gerek Türkiye'de gerek dünyada dijital çağda insanlığı tehdit eden içerikler, söylemler, ırkçı içeriklerle mücadele etme konusunda bireyleri yetiştirmek, Avrupa Birliği sınırları içinde yaşayan Türkleri bilinçlendirmek amacıyla çok değerli olduğunu vurguladı.

YEE olarak RTÜK Başkanlığının yanında alandaki güçlerini harekete geçirdiklerini ifade eden Ateş, programın olağanüstü ilgiyle yapıldığını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Ateş, "İnşallah önümüzdeki günlerde diğer başkentlerde de benzer faaliyetler yapacağız" dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English