Son Dakika Haberler

Kurulduğu günden bu zamana nerde mazlum varsa gönüllere dokunan Ribat Eğitim Vakfı iyilik rotasını bu sefer Balkanlara çevirdi. Aynı anda birçok bölgeye yardı heyeti göndererek yardım faaliyetlerine imza atan Ribat, yardıma muhtaç duruma düşmüş toplumların kişi ve kuruluşları ile de iletişim halinde olarak yardım organizasyonları gerçekleştiriyor.

RİBAT ecdat yadigârı topraklarda!
Yerinde profesyonel ve kalıcı çalışmalar gerçekleştiren Ribat Eğitim vakfı bu sefer Bosna Hersek, Sancak, Makedonya Üsküp, Kosova ziyaretleri ile gönüllere dokundu.

Bosna Hersek başta olmak üzere Makedonya ve Üsküp, Sancak Prizren,  priştina’da yardım faaliyeti gerçekleştirerek zor şartlarda dini eğitim almaya çalışan Kur’an kursu öğrencilerine kırtasiye ve nakdi dağıtım gerçekleştirdi. Görev alan gönüllü hocalara iaşe desteğinde bulundu. Yerinde inceleme ve görüşmeler de gerçekleştiren (R.E.V ) bölgede faaliyet gösteren ‘’Ribat’’ gönüllüsü derneklerle de istişareler gerçekleştirdi. 

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Ribat Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Abdullah Çay :Balkanlar bizim her zaman hasretle gittiğimiz hiçbir zaman hafızamızdan çıkarmadığımız bölgemiz. Ecdat yadigarı topraklarda hem yardım faaliyetleri gerçekleştirip hem kardeşlerimizle hasret giderdiğimiz yer.  Birinci Sultan Murat Hanın huzurundan başlayıp Osmanlı mührünün vurulduğu her noktada kardeşlerimizle buluştuğumuz yer.

Elhamdülillah her bölgede mazlumlara ulaşmaya çalışıyoruz. Yurt içinde binlerce aileye ulaşıp onlara kol kanat gererken; Asya’dan Afrika’ya Ortadoğu’dan Balkanlara yardım heyeti gönderiyoruz. Sadece günü birlik çalışmalar değil, kalıcı projelerle dualar almak istiyoruz. Bu çalışmaları Ecdat yadigarı topraklarda gerçekleştirmenin bir kez daha gururunu yaşıyoruz.

Daha önce birçok kez ulaştığımız bölgede buradaki kardeşlerimiz için: Özellikle 2014 yılında meydana gelen sel felaketinde gıda, temizlik malzemeleri, battaniye, gıda, giysi yardımları, öğrenci yurdu ziyaretleri, bayram harçlıkları, kırtasiye dağıtımlarından oluşan yardım faaliyetleri gerçekleştirmiştik. Bölge aslında çok hassas bölge.

Şöyle ifade etmeliyim ki: Tarih boyunca Doğu-Batı arasında sınır olma özelliği, Balkanlar’ın farklı milletler tarafından tercih edilmesine ve bu durumun bir sonucu olarak da bölgede iç içe yaşayan ve birbirine karışmış çok milletli bir yapının ortaya çıkmasına neden olmuş. Bir açıdan zenginlik olarak görülebilecek bu özellik, günümüzde Balkanlar’daki sorunların temel kaynağı durumundadır.

Bunu çok iyi anlamamız gerekiyor. 1992 Bosna savaşını iyi okuduğumuzda bunu net olarak görebiliyoruz. Gerçekleştirilen sadece bir soykırım değil aslında İslam’ı yok etme çabası. Durum böyle olunca sivil toplum kuruluşlarının bölgede olması oradaki kardeşlerimizi mutlu ediyor. Söyledikleri tek bir şey var.

Liderinize sahip çıkın. Biz burada güçlü Türkiye var oldukça daha dimdik duruyoruz diyorlar. Bu da yapılan çalışmaların ve bölge ziyaretlerin ne derece önemli olduğunu bir kez daha  gözler önüne seriyor dedi.

Ribat Bosna başta olmak üzere Makedonya Üsküp,  Kosova Priştina, Prizren ve Sancak bölgesinde 8 günlük süren yardım faaliyetine imza atarak yurda döndü.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 5
  • 5
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English