Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ramazan ayında 36 ülkede 90 bin Kur’an-ı Kerim hediye edilecek

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Ramazan ayında 36 ülkede hayatları boyunca Kur’anı Kerim’i kitap olarak göremeyen ihtiyaç sahiplerine 90 bin Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

Ramazan ayında 36 ülkede 90 bin Kur’an-ı Kerim hediye edilecek
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Ramazan ayı vesilesiyle 36 ülkede hediye edilecek 90 bin Kur’an-ı Kerim “Hediyem Kur’an Olsun Projesi” kapsamında yer alıyor. Hediyem Kur’an Olsun Projesi kapsamında bir kişinin daha Kur’an-ı Kerim ile tanışmasına vesile olmak isteyen vatandaşlar KURAN yazıp 4333’e SMS göndererek 25 TL tutarında bir Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç sahiplerine bağışlayabilecekler veya online olarak bagis.tdv.org sitesinden, bankalar yoluyla projeye destek olabilecekler.
Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, mazlum ve mağdurların bir yandan maddi ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da manevi ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettiklerini aktardı. Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırarak O’nu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemeye çalıştıklarını belirten Açık, “Bu kapsamda 2015 yılında başlattığımız ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi ile yüzbinlerce kişiye Kur’an-ı Kerim hediye ettik. Ramazan ayında da yardım çalışması yürüten ekiplerimiz yanlarında götürecekleri Kur’an-ı Kerimleri hediye edecek” ifadelerini kullandı.
Özellikle Afrika bölgesinde insanların imkansızlıklar nedeniyle “luh” adı verilen tahtalar üzerinde Kur’an-ı Kerim öğrenip hafızlık yapmaya çalıştığını ifade eden Açık, şöyle devam etti: “İlk Emri “Oku” olan bir dinin mensupları olarak, Kur’an-ı Kerim’i Mushaf olarak göremeyen insanlara ulaştırmayı vazife edindik. Fikir, şükür ve aynı zamanda zikir kitabı olan Kur’an-ı Kerim’in her eve girmesi için başlattığımız kampanya kapsamında farklı coğrafyalardaki, yüz binlerce çocuğun, gencin hayallerini milletimizin katkılarıyla gerçekleştirdik. Bu yılda bu çalışmaların bir devamı olarak Ramazan ayında 36 ülkede 90 bin Kur’an-ı Kerim hediye edeceğiz. Hediye ettiğimiz Kur’an-ı Kerimleri okuyarak hayatına yön verecek gençler, inşallah gelecekte insanlık adına çok önemli hizmetlerde bulunacak. Yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çaba gösterecek.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English