Son Dakika Haberler

Görme engelli sunucuların yayın yaptığı Radyo Şems, engellilere yönelik programlarıyla kısa sürede büyük ilgi uyandırdı Radyo Şems Yayın Direktörü Amr el-Hac: "Işık kaynağımız güneş gibi bu radyo da görme engellilerin hayatında kendi yollarını bulmalarını ve kendilerini ifade etmelerini sağlıyor" Radyo Şems sunucusu Gada Zelmet: "Yaptığım programlarda engellilere yönelik ön yargıları yıkmaya çalışıyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

GAZZE (AA) - MUHAMMED EBU DUN - İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2 ay önce yayına başlayan Radyo Şems, engellilerin seslerini duyurmasını sağlıyor.


Gazze'de İsrail'in saldırılarının yanı sıra ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle binlerce Filistinli, hayatlarına engelli olarak devam ediyor.


Engellilere yönelik spor ve kültür faaliyetlerinin arttığı bölgede kasım ayında kurulan Radyo Şems de bu kapsamda yayın yapıyor.


Görme engelli sunucuların çalıştığı radyoda, engellilerin ihtiyaçlarına yönelik programlar hazırlanıyor. Yayına telefonla bağlanan engelli dinleyiciler de kendi tecrübelerinin yanı sıra faydalı bilgiler paylaşıyor.


- Görme engelliler radyoculuk yapıyor


Radyo Şems Yayın Direktörü Amr el-Hac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel basında pek önem verilmeyen engelli dinleyicilerin acil ihtiyaçlarını gündeme getirmeyi amaçladıklarını söyledi.


Hac, Gazze'nin orta kesimindeki Ez-Zehra bölgesinde kurulan radyo istasyonunun Şems Medya Merkezi'nin bir projesi olarak yayın hayatına başladığını belirtti.


Proje kapsamında öncelikle görme engelli kişilere medya eğitimi verildiğini anlatan Hac, bu yolla engellilerin çalışma hayatına katılımlarına yardımcı olduklarını ifade etti.


Hac, bu nedenle radyonun adının "şems" (güneş) olduğunun altını çizerek, "Işık kaynağımız güneş gibi bu radyo da görme engellilerin hayatında kendi yollarını bulmalarını ve kendilerini ifade etmelerini sağlıyor." dedi.


Facebook aracılığıyla internet üzerinden yayın yaptıklarını söyleyen Hac, "Ülkede yaşadığımız sorunların çözümüne katkı sağlamak için yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz." diye konuştu.


- Radyoya yoğun ilgi var


Amr el-Hac, henüz 2 ay önce yayın hayatına başlamasına rağmen Radyo Şems'in büyük ilgi gördüğünü aktardı.


Maddi yetersizlikler nedeniyle şu an yalnızca sosyal medya üzerinden yayın yapabildiklerine dikkati çeken Hac, ileride imkan olması durumunda önce karasal, ardından da uydu üzerinden yayına geçmek istediklerini dile getirdi.


- "Ön yargıları yıkmaya çalışıyorum"


Radyo Şems'in sunucularından görme engelli Gada Zelmet, "Yaptığım programlarda engellilere yönelik ön yargıları yıkmaya çalışıyorum. Dinleyicilerin büyük bir potansiyeli var ve kendilerine uygun ortam sağlandığında çok etkili olabilirler." ifadelerini kullandı.


İşindeki zorlukları anlatan Zelmet, program sırasında yayın yönetmeni ve dinleyicilerle sürekli irtibat halinde olduğunu ve dikkatinin dağılmaması için yoğun çaba gösterdiğini söyledi.


Arapça ve medya eğitimi aldığını belirten Zelmet, engelinden ötürü iş bulmakta zorlandığını ve henüz para kazanmasa da radyoculuk alanındaki ilk deneyiminden mutlu olduğunu dile getirdi.


Filistin İstatistik Bürosunun son verilerine göre, Gazze'de 127 bin 962 engelli bulunuyor. Bu rakam Gazze nüfusunun yüzde 6,8'ini oluşturuyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English