Son Dakika Haberler

Priz Anahtar Çeşitleri 2021

 

Evlerde, iş yerlerinde ya da benzer elektriğin olması gereken her yerde priz anahtarlar her zaman kullanılmaktadır. Hemen her alanda bulunan priz ve anahtar çeşitleri, iç tesisata dair birçok yerde kullanımı bulunan ürünlerdir. Hem montaj türlerine göre değişen hem de koruma özelliğine göre değişkenlik gösteren bu ürünlerde renk ve tasarım ile ilgili birçok tür bulunmaktadır.

Temelde elektrik enerjisinin açılıp kapanmasını sağlayan bu anahtar türlerinde birbirinden farklı modeller ve markalar her zaman tercih edilmektedir. Seçimlerinizi yaparken de marka arayışlarınızda Günsan anahtar priz modellerine göz atabilir, güncel kampanyaları internet sayfalarından takip ederek dilediğiniz modellere göz atabilirsiniz.

Kullanılan alanlarda montaj tipine göre değişkenlik gösteren bu ürünler, günümüzde piyasada bulunan modeller açısından koruma özelliğine göre de farklılık göstermektedir. Aynı zamanda tercihlerinizi renk seçimlerine göre, tasarıma göre zevklerinize bırakılmış şekilde de üretimleri bulunmaktadır. Elektrik enerjisinin açılıp kapanması konusunda anahtar türleri piyasada genelde en çok tercih edilenler standart ürünler dışında komütatör gibi takım ürünler, data prizi ya da adi anahtar adı verilen ürünler olarak bilinir.

Priz Anahtar Çeşitleri Nelerdir?

Yeni bir priz anahtar takımı almak istediğinizde, iç tesisat alanına ait şekilde bu anahtarları değişim yapmak istediğiniz anda ister ışıklı anahtarlar ve benzer modellere göz atabilirsiniz isterseniz de daha farklı modellerdeki priz anahtar malzemelerini inceleyebilirsiniz.

Vaviyen, adi anahtar ya da komütatör anahtar olarak bilinen çeşitlerinin birçok işleve ve kullanılan odalara göre değişkenliği bulunur. Çocuklarınızın korunması adına elektrikli prizlerde delikler 2 iletken aynı anda takıldığı zaman çalışır şekilde priz anahtar modelleri bulunur. Bu modeller tercih edilerek, çocuklarınızın prizlerle ilgili olan tehlikesini de tamamen aza indirmiş olabilirsiniz.

Aynı zamanda elektrik prizlerinde açma kapama düğmelerinin olduğu priz anahtar türleri de bulunmaktadır. Bu modelleri tercih ederken de prizden fişin her zaman sökülmesine gerek kalmadan, ihtiyacınız olduğunda açabilir, ihtiyacınız olmadığında da hemen kapatabilirsiniz. Dilerseniz banyo, tuvalet gibi alanlarda da kapaklı prizler kullanabilirsiniz. Bu prizlerle beraber evlerinizin daha güvenli priz anahtarları olmasını sağlamış olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Komütatör anahtarlar ise birden fazla düğmenin bulunduğu priz anahtar takımına denir. Bu anahtarlar ile isterseniz iki farklı lambayı açabilirsiniz ya da lamba gruplarını tek bir anahtar üzerinden kontrol edebilir şekilde ayarlayabilirsiniz. Genelde geniş salonlarda, büyük iş yerlerinde ya da benzer genişliğe sahip iç tesisatın olduğu alanları kontrol etmek için kullanılır.

Kampanyalı Elektrik Ürünleri Nelerdir?

Birbirinden farklı markaların birçok dönemden farklı şekilde kampanyalı ürünleri bulunur. Günsan markasına baktığınızda da birçok modellerde bulacağınız kampanyalı elektrik malzemeleri ile birlikte isteklerinize uygun şekilde prizler, anahtarlara ulaşabilirsiniz. Nerede nasıl kullanılacaksa buna göre değerlendirilebilir olan priz anahtarlar ile evlerinizin prizlerini değiştirebilir, çoklu yapmak isterseniz de komütatör türünde anahtarları kullanabilirsiniz.

Kapalı ağ verilerinin kullanımının olduğu yerlerde, internet ağının taşınması kullanımlarında da data prizi kullanıldığı görülmektedir. Görüntü aktarmaktan tutun da ağ verilerinin iki ucunun da doğru kontak kurulacak şekilde priz olması beklenir. Bu şekilde kullanılan ağ kablosu prizlerinin doğrudan bilgisayarlara veya sunuculara, çeşitli kiosk cihazlarına ya da IP telefon gibi tamamen ağ cihazlarına aktarımı sağlanarak elektrik enerjisi verilir.

Bir başka model olarak erkek ve dişi fiş modellerinden dişi fişler ise, girintili ve çıkıntılı olan takım halinde elektrik akımını sağlamak için kullanılan priz ve kablo arasında bağlanan fişlerin girintili olan için söylenen isimdir. Girintili fiş ise genelde kabloların ucu olmaktadır.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English