Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Prada, taşıyıcı annelikle sahip olduğu çocuklarını yurt dışında bırakan Çinli aktrisle yollarını ayırdı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - İtalyan lüks giyim markası Prada, taşıyıcı annelikle sahip olduğu çocuklarını ABD'de bırakarak Çin'e dönen aktris Cıng Şuang ile anlaşmasını iptal etti.


Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times'ın haberine göre, aktris Cıng Şuang'ın, ABD'de iki farklı taşıyıcı anne vasıtasıyla sahip olduğu iki çocuğunu bu ülkedeki erkek arkadaşı Cang Hıng'a bırakarak Çin'e gelmesi ülkede yankı uyandırdı.


ABD'de yasal olsa da Çin'de yasadışı kabul edilen taşıyıcı annelik nedeniyle Cıng'ın "taşıyıcı anne tutmasına ve çocuklarını terk ederek ülkeye gelmesine" ilişkin bir ses kaydı, sosyal paylaşım sitesi Veybo'da paylaşıldı.


Cang Hıng'ın arkadaşı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından yapılan paylaşımda, aktris Cıng'ın, çocuklarını Çin'e getirmesinin, yasal prosedürleri tamamlamadığı gerekçesiyle mümkün olmadığı belirtiliyor.


Cıng'ın söz konusu durumu sonrasında ise İtalyan markası Prada, Çinli aktris ile yollarını ayırdığını açıkladı.


- "İnsan hayatı oyuncak değildir"


Halkın yanı sıra resmi mecralardan da aktris Cıng'ın, taşıyıcı annelikle sahip olduğu çocuklarını terk etmesine tepki geldi.


Çin Komünist Partisi'nin gençlik kolu olarak faaliyet yürüten Merkezi Komite Komünist Gençlik Ligi'nin konuya ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımında "Çin, taşıyıcı anneliğin her türünü yasaklıyor. Taşıyıcı annelik ve çocukları terk etmek hem toplum ahlakına hem de kamu düzenine terstir. İnsan hayatı oyuncak değildir." ifadesi kullanıldı.


ÇKP Merkezi Komitesi Yasal ve Siyasi İşler Komisyonu da yaptığı açıklamada, "Cıng'ın yasal boşlukları istismar ettiği ve kesinlikle masum olmadığı" yorumunu paylaştı.


- Yasalardaki gri alan


Evlilik hukuku konusunda gazeteye konuşan avukat Cang Cing ise "Cıng skandalının, yasalardaki endişe verici gri alanlara ışık tuttuğuna" işaret etti.


Taşıyıcı annelik Çin'de yasa dışı olsa da diğer ülkelerde ücret karşılığında bu tür hizmetlere izin verildiğini anımsatan Cang, bu nedenle Cıng'ın durumunun Çin kanunlarına göre suç sayılamayacağını, ancak çocuklarını terk etmesi konusunda adalet önünde hesap vermesinin mümkün olduğunu vurguladı.


- Taşıyıcı annelik sektörü


Taşıyıcı anneliğin sektör haline gelmesiyle Çinli ebeveynlerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında Ukrayna geliyor. Her yıl 2 bin 500, 3 bin çocuğun bu yolla dünyaya geldiği ülkede müşterilerin 3'te birini Çinliler oluşturuyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English