Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Polis memurunun, motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olması davası

Antalya'da "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle ateş ettiği motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan polis memuruna, kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Antalya'da "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle ateş ettiği motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan polis memuruna, kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Yaklaşık 6 yıl önce "dur" ihtarına uymadığı iddiasıyla tabancayla ateş ettiği motosiklet sürücüsü Çağdaş Gemik'i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ancak verilen ceza Yargıtay tarafından "ceza artırımı" istemiyle bozulan Mehmet Ergin'in yargılanmasına devam edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan, Yargıtay'ın bozma kararı sonrası davanın ikinci duruşmasına Çağdaş Gemik'in babası Haşim Gemik, yakınları ve taraf avukatları geldi. Tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Engin ise Bucak 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nden telekonferans yoluyla duruşmaya katıldı.

Savcılık mütalaasının okunduğu duruşmada, 20 Ekim 2008'de emniyet görevlilerin Yeşildere Mahallesi'nde Çağdaş Gemik ve arkadaşının bulunduğu 07 CGH 84 plakalı motosikleti takip ettiği, bunun üzerine maktulün polisten kaçtığı kaydedildi.

Polis memurunun bir süre maktu takip ettikten sonra havaya ateş ederek ikazda bulunduğu belirtilen mütalaada, "İkinci el ateş sonucunda isabet eden mermi ile Çağdaş, olay yerinde vefat etmiştir. Sanığın hedeflenen amaç nazara alındığında maktulü öldürmeye değil, yaralamaya yönelik ateş etti ancak mermi ile maktül hayatını kaybetti" ifadesini kullandı.

Mahkemede son sözü sorulan sanık Ergin, hakkında verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulmasını kabul etmediğini dile getirerek, "Daha önceki ifadelerimi onaylıyorum. Yüce mahkemeden hakkımda önceki kararın verilmesini talep ediyorum" dedi. 

Sanık avukatı Süleyman Çalıkuşu ise bozma kararının usule uygun olmadığını savunarak, "Yargıtay, bozma gerekçesini açıklar ancak mahkemeye '16 yıl üst sınırdan ceza vereceksin' demesi karşılaştığımız bir durum değil. Yargıtay'ın bozma kararına uyulmamasını, önceki verilen kararda ısrar edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma kararına uyarak Ergin'e önce "Ağırlaştırılmış kasten yaralama" suçundan 16 yıl hapis cezası verdi, daha sonra bunu 13 yıl 4 aya indirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Yunuslar Büro Amirliğinde görev yapan Mehmet Ergin, 2008 yılında Yeşildere Mahallesi'ndeki devriye görevi sırasında motosikletli Çağdaş Gemik'e (18) "dur" ihtarında bulunmuş, kaçması üzerine tabanca ile ateş etmesi sonucu mermi isabet eden Gemik hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından yargılanan Ergin'e, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesince 10 Aralık 2012'de 10 yıl hapis cezası verilmiş ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığa 16 yıl olan üst sınırdan ceza verilmesi gerektiğini belirterek, kararı bozmuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English