Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Polis havacılık birimine helikopter firmalarından "operasyonel hazırlık ve bakım performansı" ödülü

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, yüzde 95'lik "uçuşa hazır olma" kapasitesiyle Bell Helicopter Textron firması tarafından "Muhteşem Operasyonel Hazırlık Ödülü"ne layık görüldü Sikorsky Aircraft Corporation firması da Sikorsky helikopterlerindeki bakım hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilmesi dolayısıyla emniyetin havacılık birimine "Sikorsky Bakım Birimi Ödülü" gönderdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, operasyonel hazırlık kapasitesi ve helikopter bakımlarındaki performansından dolayı dünyaca ünlü iki helikopter firması tarafından ödüllendirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında FETÖ'cüler tarafından ilk bombanın atıldığı nokta olan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının bu saldırıda 7 personeli şehit olurken bazı hava araçları büyük zarar gördü.

Darbe teşebbüsünün bastırılmasının ardından yeniden yapılanmaya giden ve personelinin yüzde 80'i ihraç edilen Başkanlık, bünyesine kattığı yeni personelle çalışmalarını sürdürüyor.

Sahip olduğu hava araçlarıyla 38 yıldır vatan semalarında huzur ve güvenliğin sağlanmasına destek olan Havacılık Daire Başkanlığının envanterinde bulunan Bell ve Sikorsky helikopterlerin tüm rutin bakımları, birimin teknik personeli tarafından yapılıyor.

Polis havacılık birimi personelinin bakım çalışmalarındaki performansı dünyanın ünlü helikopter üretici firmalarından Bell Helicopter Textron ve Sikorsky Aircraft Corporation'ın dikkatini çekti.

Her iki firma, helikopterlerinin uçuşa her an hazır olması ve bakım hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilmesinden dolayı Havacılık Daire Başkanlığını ödüle layık gördü.

- Bell 429 Filosu'nun operasyona hazırlık oranı yüzde 95

Bell Helicopter Textron firmasından gönderilen takdir belgesinde, asayiş ve güvenlik görevlerinde kullanılan Türk Polis Teşkilatı'nın Bell 429 Filosu'nun "Muhteşem Operasyonel Hazırlık Ödülü"ne layık görüldüğü vurgulandı.

Belgede, "Bell helikopterleriyle 2019'a kadar 23 bin 48 saat uçuş gerçekleştiren Türk Polis Teşkilatına, yüzde 95 operasyon ve uçuşa hazır olma dolayısıyla sunulmuştur." ifadelerine yer verildi.

- Üstün bakım performansı

Sikorsky Aircraft Corporation firması tarafından verilen "Sikorsky Bakım Birimi Ödülü"nde ise "Sikorsky helikopterlerinin destek ve bakımında gösterilen üstün performans nedeniyle Türk Polis Teşkilatı hava bakım departmanına sunulmuştur." ifadeleri yer aldı.

Firma konuyla ilgili mektubunda, üstün bakım performansından dolayı Türk Polis Teşkilatı hava bakım departmanını tebrik etti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English