Son Dakika Haberler

Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Konya Şube Başkanı Armağan Güleç Korumaz, Ankara Mimarlar Odası'nın düzenlediği sözde basın ödülleri programına ilişkin açıklama yaptı.

“PKK’ya destek mümkün değil!“
Korumaz, "Mimarlar Odası Konya Şubesi'nin PKK ve hiçbir terör örgütüne hiçbir şekilde destek vermesi olası ve mümkün değildir. Bizim için milletimizin, vatanımızın ve toprağımızın bölünmezliği her zaman her şeyden önce gelir” dedi.

Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Kültür Parkta Konya Mimarlık Festivali düzenledi. Programa Konya protokolü yanı sıra oda üyeleri de katıldı. Programda konuşma yapan Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Konya Şube Başkanı Armağan Güleç Korumaz, "Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz ‘Kentte Mimarlık' sergisinin devamında atölyeler ile desteklediğimiz Dünya Mimarlar Günü'nü kutlamak için buradayız. Dünya Mimarlık Günü 1985 yılından beri BM tarafından hem mimarlar günü hem de konut günü olarak birlikte kutlanıyor. Dünya çağında her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü olarak kutlanıyor. Dünyada ki tüm mimarlık birlikleri ile eş zamanlı olarak bugün ve devamında ay içerisin de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Her yıl bir tema belirleniyor. Bu yıl ki temamız yaşadığımız sürecin de devamıyla ilişkili olarak pandemi etkisiyle ilişkili, "Sağlıklı Bir Dünya İçin Temiz Çevre” olarak belirlendi. Biz bu tema ile aslında üç temel alan odaklanmış oluyoruz. İlk olarak 2030'daki küresel ısınma ve bununla birlikte barınma kamusal alanlar ve iklim değişikliğinin mimari ve bu alanlarda üzerindeki etkisine bu yıl vurgu yapılmak isteniyor. 2018 yılından beri biz bu işi kamuyla buluşturabilmek kamuda farkındalık oluşturabilmek ve kamuyu mimarlık ile buluşturabilmek adına kente taşıdık.

"Şehri imar etmeye devam edeceğiz”
Programda konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Geçen sene pandemiden dolayı yapılamayan etkinliklerin bu yıl yapılıyor olması mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz, hep birlikte şehre katkı veren şehri hep beraber hem kurumlar olarak hem şahıslar olarak imar etmeye çalışıyoruz. El birliği ile istişare ederek ortak akılla sinerji ile şehri imar etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Konya Şubesi'nin destek vermesi mümkün değildir”
Geçtiğimiz günlerde Ankara Mimarlar Odası'nın düzenlediği sözde basın ödüllerine yönelik de açıklama yapan Korumaz, "Öncelikle bu,  şube özelinde bir ödül dağıtımıdır. Ne genel merkezin ne de Konya şubenin içerisinde olduğu desteklediği bir organizasyon değildir.  Mimarlar odası Konya Şubesi, oluşumundan bugüne kadar sadece mesleği hedef almıştır. Meslekle ilgili çalışmalar yapmıştır. Mimarlar Odası Konya Şubesi'nin PKK ve hiçbir terör örgütüne hiçbir şekilde destek vermesi olası ve mümkün değildir. Bizim için milletimizin, vatanımızın ve toprağımızın bölünmezliği her zaman her şeyden önce gelir” şeklinde konuştu. (Ayşegül Şencan)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 11
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English