Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

PKK'lı teröristlerin katlettiği yakınlarını her yıl Türk bayrağı asarak anıyor

Şırnak'ın Güneyce köyü Berman mezrasında 33 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu eşi, babası ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 12 yakını şehit olan Şehmuz Güngör, her yıl dönümünde katliamın yaşandığı eve Türk bayrağı asıyor Şehmuz Güngör: "33 yıl değil 50 yıl da geçse ömrüm olduğu sürece her yıl buraya gelip bu bayrağı asacağım"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Güneyce köyü Berman mezrasında 33 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu ailesinden 4'ü çocuk, 6'sı kadın 12 kişiyi kaybeden Şehmuz Güngör (59), her yıl dönümünde katliamın yaşandığı eve Türk bayrağı asıyor.


Merkeze bağlı Gabar Dağı eteklerindeki Berman mezrasında 21 Eylül 1987'de PKK'lı teröristlerin saldırısında yakınlarını kaybeden Şehmuz Güngör, her yıl dönümünde babaevine Türk bayrağı asarak hem kaybettiği sevdiklerini anıyor hem de terör örgütünü lanetliyor.


Güngör, katledilen eşi Huhe ve yengesi Emine'nin hamile olduğunu, babası Rıfat Güngör'ün ise ateşe verilen evde diri diri yakıldığını anımsattı.


Saldırıdan şans eseri o gün başka yerde misafir olduğu için kurtulduğunu aktaran Güngör, geçen 33 yıla rağmen katliamın unutulmadığını, olayın unutulmaması için gelecek nesillere de aktaracaklarını bildirdi.


- "Bu bayrak, bu devlet hepimizin"


Her yıl dönümünde Türk bayrağı astığını ve şehit yakınlarını andığını dile getiren Güngör, şöyle devam etti:


"Bu bayrağı buraya asarak çoluk çocuğumuza da bir ders vermeyi amaçlıyorum. Biz her zaman terör örgütünü lanetliyoruz. 33 yıl değil 50 yıl da geçse ömrüm olduğu sürece her yıl buraya gelip bu bayrağı asacağım. Çünkü biz bu bayrağın altında, bu devletin içinde yaşıyoruz. Bu bayrağa ve devlete ihanet etmemek için tek başımıza da olsak mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü bu bayrağın sahibi biziz. Bu bayrak hepimizin bayrağı. Bu devlet hepimizin devleti"


Güngör, "Teröristler evimizi ateşe verdi. Sonra babam sağken ateşin içine attılar. Bunları unutmam mümkün değil. Terör örgütünü lanetliyoruz. Terör örgütünün amacı milleti bu devlete düşman etmektir." diye konuştu.


Şehit Rıfat Güngör'ün yeğeni Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör de terör örgütünün katliamını kınamak için olayın yaşandığı yere geldiklerini belirtti.


Terör örgütü PKK'nın genç yaşlı kadın demeden katliamlarını Kürt kökenli vatandaşlara yaptığını da vurgulayan Güngör, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Terör örgütünü lanetliyoruz, kınıyoruz. Hiçbir zaman emellerine ulaşmayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti devletimiz güçlüdür. Güçlü bir ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını bir kez daha dünyaya gösterdik. Artık terör örgütü eskisi gibi katliamlar yapmaya fırsat bulamıyor. Terör örgütü mutlaka bitecektir. Artık bölgemizde huzur, güven var. Terörle mücadelemize kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz."


21 Eylül 1987'de PKK'lı teröristlerin saldırısında aynı aileden Rıfat (80), Emine (70), Sait (35), Behiye (32), Narinç (35), Huhe (34), Hizne (33), Emine (20), Azime (15) Hülya (4), Abdulcebar (2) ve Sacide Güngör (2) katledilmiş, Fettah Güngör (6) ise ağır yaralanmıştı.













Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English