Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

PKK'lı teröristlerin iki çocuğu dağa kaçırması gerekçeli kararda anlatıldı

Şemdinli'de biri engelli 2 çocuğu dağa kaçırdıkları gerekçesiyle yargılanan 4 sanığa verilen müebbet ve hapis cezalarının gerekçeli kararında, sanıkların para karşılığında örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları belirtildi.

PKK’lı teröristlerin iki çocuğu dağa kaçırması gerekçeli kararda anlatıldı
Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesince, işitme engelli Zübeyda Koç ve E.Ç'nin dağa kaçırılmasıyla ilgili R.Ş, Y.Ş, S.G. ve 18 yaşından küçük B.G'ye "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından verilen hapis cezalarının gerekçeli kararı hazırlandı.

Van T Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumunda terör örgütü PKK ile ilgili suçtan tutuklu bulunan 2 kişinin bilgi vermek istemeleri üzerine görüşme yapıldığı belirtilen kararda, söz konusu kişilerin, Şemdinli ilçesi Boğazköy bölgesindeki teröristlerin ihtiyaçlarının sanıklar R.Ş. ve Y. Ş'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi tarafından karşılandığını, bu şahısların Şemdinli merkezde yaşayan Zübeyda Koç'un Boğazköy'e getirilerek teröristlere teslim edilmesiyle ilgili de bağlantılı olduğu bilgisini verdiği aktarıldı.

Bayram alışverişi için evden çıkarmışlar
Yaşı küçük sanık B.G'nin 8 Ağustos 2013'te akrabası olan yüzde 40 engelli Zübeyda Koç'u bayram alışverişi yapmak üzere evden çıkararak çarşı merkezinde sanıklarla görüştürdüğü ifade edilen kararda, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Zübeyda Koç'un evine gelerek eşyalarını topladığı, polis uygulama noktasını geçtikten sonra yol üzerinde sanıklar tarafından alındığı, sanık S.G. tarafından, sanık R.Ş'ye ait araçla Boğazköy'e götürüldüğü ve kod isimleri 'Çiya' ve 'Roman' olan teröristlere teslim edildiği anlaşılmıştır. Dinlenen tanıklar tarafından terör örgütü mensupları tarafından sanıklar R.Ş. ile Y.Ş'nin, iki teröristin öldürülmesi olayında sorumlu tutuldukları, ceza olarak örgüte eleman temini yapmalarının istendiği beyan edilmiştir."

PKK'lı teröristler, aileyi tehdit etmiş
Koç ailesinin, kızlarını aramak için köye gittikleri sırada "Çiya" kod isimli örgüt mensubu tarafından önlerinin kesilerek tehdit edildiğine yer verilen kararda, yüzde 40 engeli bulunan Zübeyda Koç'u teröristlere teslim eden suça sürüklenen çocuk B.G'nin diğer sanıklarla iştirak halinde olduğu kaydedildi.

Sanıkların engelli Zübeyda Koç'u rızası olmadan PKK silahlı terör örgütüne teslim ettikleri bildirilen kararda, bu eyleminin terör örgütünün ülke genelindeki organik bütünlüğü ve toplumdaki etkinliği de nazara alındığında Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen amaç suçu gerçekleştirmeye elverişli niteliğinde olduğunun anlaşıldığı aktarıldı.

"15 yaşından küçük kızı para karşılığında örgüte teslim etmişler"
Sanıklardan R.Ş'nin 13 Eylül 2014'te 15 yaşından küçük olan E.Ç'nin örgüte kaçırılması olayının sorumlusu olduğu vurgulanan kararda, "Mağdur, örgüte 2014 yılında kaçırılarak katılımının sağlandığını, 5 yıl kaldıktan sonra kaçarak teslim olduğunu, sanık R.Ş'nin kendisini para karşılığı örgüt mensuplarına teslim ettiğini belirterek sanığı teşhis etmiştir. Sanığın eylemine uyan TCK'nın 109/1. maddesi gereğince suçun işlenmesindeki özellikler, suç konusunun önem ve değeri, sanığın kastı ve amacı göz önüne alınarak alt sınırdan ayrılmak suretiyle mahkememizce takdir edilen oran üzerinden cezalandırılmıştır." denildi.

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklardan R.Ş'ye "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından müebbet ve 15 yıl 2 ay hapis, Y.Ş. ve S.G'ye aynı suçlardan müebbet ve 7 yıl 6 ay hapis, suça sürüklenen çocuk B.G'ye de 20 yıl hapis cezası verilmişti.

Hakkarili Esmer Koç, teröristlerce dağa kaçırılan kızı Zübeyda için Diyarbakır annelerinin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemine katılmıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English