Son Dakika Haberler


Ev alımlarında yapılan peşinat ödemeleri yüklü miktarlarda olmakta ve ev almak isteyen kişilerin bütçelerini ciddi anlamda sarsmaktadır. Özellikle taksitli ödemelerdeki yüklü peşinatlar orta gelire sahip kişiler için zorlayıcı niteliklerde olmakta ve gelecek ödemelerin istikrarını sarsacak rakamlara ulaşmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için birçok kurum ve kuruluş çeşitli çalışmalar yapmış ve peşinatsız ev sahibi olmak için çeşitli kampanyalar hazırlamışlardır. Özellikle orta bir gelir düzeyine sahip kişilerin kolaylıkla ev alabilmesi için yapılan konut projeleri ve ödeme şekilleri şunlardır;

Toplu konut projeleri; Devlet destekli ve özel sektör tarafından yürütülen toplu konut projeleri sayesinde peşinatsız taksitli ev sahibi olma imkânınız vardır. Özellikle devlet destekli yapılan Toki konutları bu konuda ev almak isteyen kişilere birçok kolaylıklar sağlamaktadır. Uygun fiyatlarla satışa sunulan evler, uzun vadeli ödeme seçenekleri ile aylık kira öder gibi ev sahibi olmanızı sağlar.

Bu uygun koşullar sayesinde düşük gelire sahip kişiler bile kolaylıkla ev alabilirler. İnşat sektörünü canlı tutmak ve kişileri yatırıma yönlendirmek için yapılan bu projeler günümüzde en çok terci edilen konutların başında yer almaktadır. Özel inşaat firmaları da bu projeden ilham alarak yaptıkları toplu konutlarda aynı ödeme şeklini benimsemişlerdir. Ancak bazı firmalar belirli bir faiz oranı uygulamaktadır. Kendinize en uygun projeyi seçerken bu faiz oranını ve bütçenizi bir arada değerlendirmeni gerekir.

Banka kredileri; Peşinatsız ev almak için en bilinen yöntem ise banka kredileridir. Belirli bir faiz oranı karşılığında alınan konut kredisi sayesinde peşinat ödemeden ev sahibi olabilirsiniz. Hatta fiyatta pazarlık yaparak fiyatı daha da düşürebilir ve kar elde edebilirsiniz. Banka geri ödemelerinizi aylık tutarlarda yapacağınız için bütçenizi çok fazla etkilemez. Bütçenize göre zaman içerisinde ödemelerinizi yeniden yapılandırabilme imkânınızda bulunuyor.
Kredi notu yüksek olan her vatandaş kolaylıkla konut kredisi kullanabilmektedir. Bazı bankalar kredi verirken kefil istese de, bazı kredi kampanyalarında kefil istenmemektedir. Bu kredi kampanyaları detaylı olarak araştırılmalı ve birçok banka ile görüşerek fikir sahibi olunmalıdır. Bütçenize en uygun krediyi belirleyerek peşinat ödemeden kolaylıkla ev sahibi olabilirsiniz.
 
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English