Son Dakika Haberler

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel: "E-ticaretin 3 yıl sonra çok önemli değişikliklerini hissedeceğiz, önümüzdeki günler, sıkça e-ticareti konuşacağımız günler olacak" KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım: "Geçen senenin dalgalanmasının sonucunda evlenmelerin biraz düşeceğini bekliyorduk ama boşanmalar bile azaldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "E-ticaretin 3 yıl sonra çok önemli değişikliklerini hissedeceğiz, önümüzdeki günler, sıkça e-ticareti konuşacağımız günler olacak." dedi.


Perakende Günleri 2019 bugün İstanbul'da kapılarını açtı.


Etkinlik kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Öncel, işletme giderleri konusunda Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetimi ile önemli yol kat ettiklerini dile getirerek bundan sonra AYD üyelerinin çok daha sık görüşüp ve önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.


Geçen günlerde hayata geçirilen "efsane indirim" hakkında değerlendirmelerde bulunan Öncel, cironun çok önemli kısmını BMD üyelerinin yaptığını dile getirdi.


Burada BMD üyelerinin genel bir memnuniyetsizliği olduğunu dile getiren Öncel, şunları kaydetti:


"İndirimlerle ilgili bir süre devam eden duyurular dalgası, müşteriyi bekleme noktasına getiriyor. O bekleme de perakendenin günlük akışını olumsuz etkiliyor. E-ticaretin 3 yıl sonra çok önemli değişikliklerini hissedeceğiz, bu büyüme hızıyla.Geleneksel alışveriş büyümesi çok ufak ama e-ticaret büyümesi yüzde 30-35'ler seviyesinde. Önümüzdeki günler sıkça e-ticareti konuşacağımız günler olacak."


Öncel, indirimlerin yılın çoğunluğunda görmenin getirdiği karsızlık ve firmalarda oluşan zayıflıkla ilgili şikayetlerin olduğunu aktararak, "Bu indirimleri de biz herhalde doğru fiyat-doğru ticaret modeliyle aşacağımızı tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.


Yapılan değişiklikle AVM'lerdeki kiranın döviz üzerinden TL'ye çevrilmesine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Öncel, şu yanıtı verdi:


"Bizim en büyük şikayetimiz kiranın hangi para cinsinden olmasından öte, öngörülebilir bütçe yapamamaktı. Kararnamenin çok olumlu etkilerini bu anlamda gördük. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız 'Artık dövizi bırakın, TL'ye gelin'. dedi. Devletimizin ve ekonomi yönetiminin güçlü TL iradesi var, artık ekonomideki bir çok harcama kendi para cinsimizden olacak."




- "Şu an kayıt altında olan perakende, olması gereken seviyede değil"




Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, işlerinin ana tetikleyicisinin evle ilgili ürünler olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Buna evlenmeler, boşanmalar giriyor. Geçen senenin dalgalanmasının sonucunda evlenmelerin biraz düşeceğini bekliyorduk ama boşanmalar bile azaldı.Önümüzdeki dönemde pek çok ertelenen talep dönüp gelecek ve artan evlenmeler, geciken boşanmalarla birlikte sektör eski hareketini kazanacak. Bunu austos ayından bu yana görmeye başladık."


Gökyıldırım, KMD olarak sektörde kayıtlı kurallı perakendenin payını artırmak için uğraştıklarını dile getirerek, ekonomiye katkının da bu alanda daha da fazla artacağını aktardı.


"Şu an kayıt altında olan perakende olması gereken seviyede değil." diyen Gökyıldırım, her sene bu oranın arttığını bildirdi.


Geleceğin perakende için geldiğini bildiren Gökyıldırım, önümüzdeki 3-5 sene içinde yaşanacak değişimleri fark edenlerin hayatta kalacağını dile getirdi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English