Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pekyatırmacı: Selçuklu istişare kültürü ve uyumun en güzel örneğidir

Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen “Mahalle Muhtarları İstişare Toplantısı” Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Pekyatırmacı: Selçuklu istişare kültürü ve uyumun en güzel örneğidir
Selçuklu’da Mahallerle ilgili yatırımlar ve taleplerin değerlendirildiği Muhtarlar İstişare Toplantısı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın ev sahipliğinde Kosova Mahalle Konağı’nda yapıldı. 

Toplantıya Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, Selçuklu İlçe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı  Mustafa Avcıoğlu, AK Parti ile MHP teşkilat üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. 


“Selçuklu tüm dinamikleriyle birlikte bir uyum içersinde”
Selçuklu’nun uyum ve birlikte çalışma kültürünün hep güzel işlere vesile olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Biz tabi muhtarlarımızla farklı süreçlerde bir araya geliyoruz. Selçuklu’nun uyumu bu salonda yine kendisini gösteriyor.  AK Parti İl ve İlçe Başkanımız burada. MHP İl ve İlçe Başkanlarımız burada. Hakikaten hem siyasi partiler hem de belediye, kaymakamlık ve tüm diğer birimler olarak güzel bir uyumumuz var. Bu uyum belediye meclisimizde, kurumlarımızın içersinde hem de muhtarlarımızla olan diyaloglarımızda çok güzel bir şekilde devam ediyor. Muhtarlarımızla bir araya gelemediğimiz zamanlarda da başkan yardımcılarımız ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzle gerekli istişareler yapılıyor.  Muhtarlarımızın bu süreçlerin dışında da özellikle Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde bulunan MUBİS sistemiyle aslında online olarak hem Büyükşehir Belediyemize hem de ilçe belediyemize olan taleplerini iletmeleri kolay oluyor. Biz de bu talepler doğrultusunda planlamalarımızı yapmaya gayret ediyoruz ve anlık çözümlenmesi gereken işler varsa bunlarla ilgili süreçleri yürütmeye çalışıyoruz. Selçuklu 50 ilden daha büyük bir nüfusa sahip bir ilçemiz her yıl 20 bin dolayında nüfus artışımız söz konusu . Toplamda 72 mahallemiz var ve hepsine en iyi  hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Bu noktada muhtarlarımız da bizimle birlikte çalışıyorlar. Tüm davetlilerimize başta sayın Valimiz olmak üzere bu istişare toplantımıza katıldıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ” dedi.  


Vali Toprak "Daha huzurlu ve gelişmiş bir Konya için hep birlikte çalışacağız"
Programa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak,"Muhtarlarla ilgili bir toplantıya çağırıldığımızda çok önemli, vazgeçilmez bir işimiz yoksa 
katılmaya gayret ediyoruz. Muhtarlarımızla çok yoğun bir dönem geçiriyoruz ve tabi bunlar çok gerekli ve olması gereken toplantılar. Konya'mız 1152 mahallesi ile Türkiye'nin en geniş en büyük alanına sahip ve yüzölçüm olarak Türkiye'nin en büyük ili durumundayız. İlçe sayısı olarak da 31 ilçe ile İstanbul'dan sonra ikinci sıradayız. Tabi böyle olunca da sizlerle bol bol karşılaşma imkanı buluyoruz. Bugünde yine birçok muhtar ziyaretimize geldi. Onların konularını da gerek il müdürlerimizi, gerek bakanlıklar ve belediye başkanlarımızı arayarak çözmek için çaba sarf ettik. Akşamda sizlerle bir araya geldik ve yine aynı mutluluğa, huzura kavuştuk. Tabi Selçuklu İlçemiz de Türkiye'nin en büyük ilçelerinden ve 50 ilden daha büyük bir ilçemiz. Fakat aynı zamanda da şanslı bir ilçemiz. Hem gelen kaymakam arkadaşlarımız hem de belediye başkanlarımız da aynı şekilde gayret gösteriyorlar. Uğur Beyi zaten Selçuklu'dan Büyükşehir'e gönderdiniz. O da çok çalışkan, işine bağlı ve hizmetin getirilmesi manasında ısrarcı olan bir arkadaşımız. Görevi devralan Ahmet Beyde aynı şekilde ilçemize canla başla hizmet ediyor. İnşallah valisi, kaymakamı, muhtarı, belediye başkanı ve vatandaşıyla birlik ve bütünlük içinde hepimiz daha iyi, daha huzurlu ve gelişmiş bir Konya için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 
   
     
Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ülkede birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Angı: "Bizler yalnızca siyasi olarak değil şehrin insanı olarak bu şehre  katkı sağlamaya ve hep birlikte geleceğe güçlü bir şekilde yürümeye devam ediyoruz. Ülkemizde her şeyin başı birlik ve beraberliktir. Bu sayede ülkemiz güçlü olmaya devam edecektir. Böyle güzel bir programda bizi bir araya getiren Selçuklu Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi. 

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan istişare toplantılarının en güzel tarafının birlik ve beraberlik duygularını arttırdığına vurgu yaparak: “Ülkemiz birlik beraberlik içersinde olduğu takdirde üstesinden gelemeyeceğimiz bir engel yok ve hiçbir haine fırsat vermeyeceğiz. Belediye Başkanımızın Selçuklu’daki çalışmalarını takip ediyoruz muhtarlarımız da bu çalışmalardan memnun ki hepsi buradalar. Ben bu toplantıya davet ettikleri için başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu da düzenlenen istişare toplantısı nedeniyle Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'ya teşekkür etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English