Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pekin'de yerel kaynaklı 14 Kovid-19 vakası tespit edildi

Olimpiyatlar için şehre gelen ülke kafilelerindekilere yapılan testlerde 6 vakaya rastlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

PEKİN (AA) - Çin'de şubatta Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan başkent Pekin'de yurt içi kaynaklı 14 yeni Kovid-19 vakası tespit edildiği bildirildi.


Yerel yönetimden yapılan açıklamada, Fıngtay ilçesinde 9, Çaoyang'da 3, Daşing ve Şiçıng'da 1'er yerel vaka görüldü.


Vakaların tamamının, ilk kez Pekin'in güneybatısındaki Fıngtay ilçesinde soğuk zincir taşımacılık sektörü çalışanlarında ortaya çıkan vakalardan kaynaklandığı belirtildi.


Başkentteki yerel kaynaklı vakaların iki ayrı yayılma öbeğinde toplandığı tahmin ediliyor. Soğuk zincir taşımacılık sektörü çalışanlarında ortaya çıkan, Delta varyantı taşıyan vakaların görüldüğü grupta 54, Kanada'dan gelen bir posta gönderisinden bulaştığı tahmin edilen ve Omicron varyantı taşıyan vakaların yayıldığı grupta ise 8 vaka kaydedildi.


Delta varyantını taşıyan yerel vakalar nedeniyle Fıngtay ilçesinde yaşayan 2 milyon kişiye hafta sonunda toplu test uygulanmıştı.


- Olimpiyat vakaları 78'e yükseldi


Öte yandan Pekin Başkent Havalimanı'nda Olimpiyatlar için şehre gelen ülke kafilelerindekilere yapılan testlerde 6 vakaya daha rastlandığı bildirildi.


Vakalardan birinin "takım mensubu", diğer 5'inin ise "paydaş" adı verilen medya mensupları ve destek personelinden olduğu belirtildi.


Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 23 Ocak'ta düzenlediği çevrim içi teknik toplantıda, 4-22 Ocak'ta havalimanı ve organizasyon merkezlerini kapsayan "kapalı devre sistemi" içinde 340 bin test uygulandığını ve toplam 72 Kovid-19 vakası tespit edildiğini bildirmişti.


Yeni vakalarla şehirde Olimpiyatlarla bağlantılı vaka sayısı 78'e yükseldi.


Pekin 2022 Kış Olimpiyatları, Kovid-19'un yayılmasından korunmak amacıyla sporcu, görevli ve gönüllülerin etkinlik alanlarının şehirden yalıtıldığı "kapalı devre" sisteminde gerçekleştirilecek.


4-20 Şubat'ta düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nda 15 dalda yaklaşık 3 bin sporcu mücadele edecek.


- 24 saatte 44 vaka


Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında dün 24 saatte 24'ü yurt içi kaynaklı 44 Kovid-19 vakası saptandı.


Pekin'de 14, Heilongciang eyaletinin Mudanciang şehrinde 4, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne bağlı İli Kazak Özerk Vilayeti'nde 2, Hıbey eyaletinin Baoding şehri, Liaoning eyaletinin Şınyang şehri, Hınan eyaletinin Anyang şehri ile Guangdong eyaletinin Zongşan şehrinde birer yerel vaka görüldü.


Yurt dışı kaynaklı 20 vakanın kayıtlara geçtiği ülkede virüse bağlı can kaybı yaşanmadı.


Kovid-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin ana karasında bugüne kadar 105 bin 749 vaka tespit edildi, 4 bin 636 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 487 hastanın tedavisi sürüyor.


Yurt içi kaynaklı vakaların görüldüğü eyalet ve şehirlerde salgın kontrol ve önleme tedbirleri uygulanmaya devam ediliyor.


Çin, Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisi uyguluyor. Bu strateji karantina, seyahat kısıtlamaları ve toplu testler gibi katı ile geniş ölçekli tedbirleri içeriyor.


Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahale ve yarattığı maliyet açısından zaman zaman tartışmalara yol açıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English