Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Patnos'ta "Atatürk heykelinin uygunsuz taşındığı" iddiaları

Patnos Kaymakamı Yalçın: "Devletimizin kurucusu milli kahramanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına saygısızlık yapılması veya yapılmasına seyirci kalınması gibi bir durum asla söz konusu olmamıştır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
AĞRI (AA) - Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, "Hükümet Konağı önündeki Atatürk heykelinin yerinin değiştirilmesi çalışması sırasında boyun bölümünden iple bağlanarak, idam edilir gibi bir görüntüye yol açacak şekilde taşındığı" iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Yalçın, makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organlarında 18 Aralık Cuma günü "Ağrı'da skandal: Mustafa Kemal Atatürk'ü idam ettiler" başlığıyla verilen haberlerdeki içerik ve iddiaların asılsız olduğunu belirtti. 

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Hükümet Konağı olarak kullanılan binanın da riskli binalar arasında olması nedeniyle Kaymakamlığın, bir süre önce Sosyal Hizmetler Merkezi İlçe Müdürlüğüne ait Sosyal Hizmetler Merkezi binasına taşındığını hatırlatan Yalçın, eski bina önündeki Atatürk Heykeli'nin de taşınması zorunluluğunun ortaya çıktığını ifade eti. 

Yalçın, heykelin taşınması işleminin Patnos Belediyesi ekiplerince tümüyle teknik yönden yapılan hesaplamalarla iki noktadan birleştirilen paletlerle yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: 

"İşlemler esnasında, bahsi geçen haberlerde iddia olunduğu üzere heykel hiçbir şekilde baş kısmından halat geçirilerek kaldırılmamış veya taşınmamıştır. Devletimizin kurucusu, milli kahramanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına saygısızlık yapılması veya yapılmasına seyirci kalınması gibi bir durum asla söz konusu olmamıştır."

- "Haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunuldu" 

İddialarla ilgili yapılan idari soruşturma sonucunda haberlerde yer alan fotoğraf karesinin, paletlerin vinç yardımıyla bağlanması esnasında bilinçli ve planlı şekilde hassas bir zamanlama yapılarak çekildiğinin tespit edildiğini belirten Yalçın, "Fotoğraf karesinin paletlerin vinç yardımıyla bağlanması esnasında bilinçli ve planlı şekilde hassas bir zamanlama yapılarak çekildiğinin bilinmesi ve toplumda devletimiz ve onun yöneticileri ile ilgili belirli bir yönde algı oluşturmak maksadıyla tamamen art niyetlerle üretildiğinin görülmesi gerekmektedir. Bahsi geçen haberlerle ilgili olarak, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun ile 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu uyarınca Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuş olup adli ve idari işlemler titizlikle takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English