Son Dakika Haberler

Parmaklar Neden Suda Buruşur?

İnsan vücudu bazı durumlarda farklı tepkimeler göstererek farklı değişimlere uğrayabiliyor. Fiziksel olarak yaşanan değişimlerin, belirli bazı tepkimeler sonucu olduğu belirlenmiştir. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanlar serinlemek için havuz veya denizde yüzmeyi tercih edebiliyor.

Su içerisinde beklenilmesi durumunda parmaklarda buruşma gözlemlenebiliyor. Parmaklarda oluşan buruşmaların nedeni tıp alanında birçok şekilde anlatılıyor. Ellerde bulunan kılların dip bölümlerinde yağ bezeleri yer alıyor. Yağ bezeleri su geçirmeyen bir tabaka oluşturur.
Sebumların oluşturmuş olduğu keratin tabaka da etkisini gösteriyor. Vücutta bulunan tabakalar nedeniyle de, vücuttan su geçmesi mümkün olmuyor. Vücut derisinde oluşan tabakalar, su geçirilmesini engeller ve yumuşama yaşanmasına neden olur.


Vücudun Hangi Bölgeleri Suda Buruşur?
İnsan vücudu suyla uzun süre temas etmesiyle birlikte özellikle parmaklarda bir buruşma görülür. Vücudun parmaklar dışındaki herhangi bir bölümünde buruşma durumu yaşanmaz. Ellerin iç ve ayakların alt kısımlarında tüy veya kıl bulunmaması buruşmayı etkileyen durumlar arasındadır.
Kıl ve tüy olmayan bölgelerde keratin tabakası da yer almıyor. Keratin tabakası olmaması nedeniyle sadece el ve ayak bölgeleri su içerisinde buruşuyor. Keratin tabakası bulunmayan bölgelerde daha kalın deri tabakası bulunur. Tüm vücut su içerisinde kalsa dahi, sadece el ve ayak parmakları buruşur.


Parmaklarda Yaşanan Buruşma Normal Mi?
Her insan suyla temas etmesiyle birlikte parmak bölgelerinde bir buruşma yaşayabiliyor. Genellikle parmaklarda yaşanan buruşmalar insanları tedirgin edebiliyor. Buruşma durumları suyla temas edildiğinde ortaya çıkan bir durumdur. Parmaklarda yaşanan buruşmalar herhangi bir sağlık sorunlarının yaşandığını ifade etmez.


Deri tabakalarının sahip olduğu özelliklere göre yaşanan buruşmalar son derece doğaldır. El ve ayak bölgelerinde çok fazla kıl veya tüy bulunmuyor. Tüy ve kıl bulunmaması, keratin tabakasının olmamasını işaret eder. Keratin tabakasının bulunduğu bölgeler diğer bölgelere göre daha kalın bir deriye sahiptir.


Derinin kalın olması, suyla temas edilmesiyle birlikte deriyi sadece yumuşatır. Yumuşayan deri, su geçirmeyeceğinden dolayı buruşmaya başlar. Parmakların buruşması her insanda yaşanabilecek bir durumdur. İnsan vücudunun sahip olduğu özellikler göz önüne alındığında, suyla temas edilmesi durumunda parmaklarda oluşan buruşmalar normal karşılanır.

KONHABER / ÖZEL HABER

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 11
  • 6
  • 6
  • 7
  • 6
  • 5
  • 6
  • 5
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English