Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pandemi Sürecinde Elektronik Ürün Satışları Üçe Katladı

Pandemi Sürecinde Elektronik Ürün Satışları Üçe Katladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde biraz olsun kontrol altına alınmış olsa da, etkisi hala devam etmektedir. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında pandemi sebebiyle günlerce sokağa çıkma yasağı uygulandı ve halkın eve kapanmasını sağladı. Bu dönemde yaşanan tek ortak özellik kilo almak değil. Aynı zamanda online alışverişlerde de inanılmaz bir artışla karşılaşıldı. Öyle ki online alışveriş ile ilgili arama kelimelerinde %300’ün üzerinde artış yaşandı. Buna paralel olarak kupon.net verilerine göre ilgili indirim kuponu aramalarında ise %500’e kadar artışlar görüldü. Aynı dönemde beş milyon civarı kredi kartı internet kullanımına açıldı. Marketten giyime kadar her ihtiyaç internetten karşılandı. Bu dönemde en çok artışı ise elektronik sektörü gösterdi. Bunun birkaç sebebi var.

İlk olarak insanların evden çalışmaya başlaması geliyor. Uzaktan çalışma sisteminde ofisler evlere taşındığı için evde kullanmak üzere birçok ofis elektroniği alındı. İkinci sırada öğrencilerin uzaktan eğitimi geliyor. Uzaktan eğitimde kullanılmak üzere laptop ve tablet satışlarında da büyük artış gözlendi. Üçüncü sırayı da sokağa çıkma yasağı sonucu insanların evlerinde sıkılmaları alıyor. Bu sayede televizyon ve oyun konsolu satışlarında da %100’ün üzerinde bir artış görüldü. Bu talep fiyatlara da kısa sürede yansıdı. Birkaç ay önce 3000TL civarı satın alınan oyun konsollarının fiyatı 6000TL civarına yükseldi.


Sık Kullanılan Teknolojik Ürünler
Günümüzde teknoloji denildiğinde akla çok farklı alanlar gelmektedir. Teknolojinin beklenenden daha hızlı şekilde ilerlemesi sayesinde hayatımıza pek çok teknolojik alet giriş yapmış durumdadır. Sabah kalkmamız ile birlikte başlayan teknolojik aletler ile olan temasımız gece uyuduğumuz zaman dahi devam etmektedir. Elektronik ve teknolojik ürünler hem işlerimizi kolaylaştırmak hem de eğlenceli zaman geçirmek için kullandığımız ürünler olarak görülmektedir. Pek çok kişi için teknolojik ürün denildiğinde bilgisayar akla gelse de durum bunun çok ötesine geçmiş durumdadır. Akıllı beyaz eşyalardan teknoloji ile donatılmış evlere ve arabalara kadar pek çok farklı sistem günümüzde kullanılır durumdadır.

Akıllı Cihaz Seçenekleri
Teknolojik ürün denildiğinde en çok tercih edilen ürünler arasında akıllı cihazlar ilk sıralarda bulunmaktadır. Artık insanlar akıllı telefon ya da tablet gibi ürünlerin yanında çok farklı cihazlar da kullanıyor. Akıllı gözlükler, ayakkabılar, lambalar ve benzeri pek çok ürün akıllı cihazlar ile eşleştirilmiş şekilde kullanılabilmektedir. Sanal gerçeklik gözlükleri bu ürünler arasındadır. Göze takılarak bilgisayar veya akıllı cihazlar ile birlikte kullanılmaktadır. İzlenilen görüntünün içerisinde olma hissini en iyi şekilde sunmak için geliştirilmiş eğlenceli bir gözlüktür. Akıllı saatler oldukça işlevsel ürünler olarak görülüyor. Özellikle akıllı telefonlar ile eşleşerek mesajların okunması, konuşma işleminin yapılması, adımların sayılması ve kalp atışlarının takip edilmesi gibi pek çok farklı işleme olanak sağlıyor. Akıllı cihazlarda çekilen fotoğrafların hızlı şekilde kâğıt ortamına basılabilmesi için özel mini yazıcılar dahi ürün seçenekleri içerisinde yer almaktadır. Akıllı cihazların en çok ihtiyaç duyduğu iki şey enerji kaynağı ve hafıza alanıdır. Enerji kaynağı yani akıllı cihazların şarj edilmesi için çok farklı şarj kabloları ve power bank seçenekleri bulunuyor. Daha fazla hafıza alanı sunması için ise farklı özelliklerde kartlar sunulmaktadır.


Aksiyon Sevenler İçin Özel Cihazlar
Gelişen teknoloji ile birlikte yaşanan anların kaydedilmesi ve fotoğraf haline getirilmesi için çok farklı ürünler kullanılıyor. Profesyonel veya amatör fotoğraf makinelerinin yanı sıra aksiyon kameraları özellikle sosyal medyanın güçlenmesinden sonra önemli bir noktaya geldi. Her yaş aralığındaki kişiler çektikleri video ve görüntüleri sosyal medya üzerinden sevdiklerine ya da takipçilerine ulaştırıyor. Bunun için kullandıkları kameralar ve yan ürünleri oldukça popüler ürünler olarak görülmektedir. Drone olarak adlandırılan ve görüntü kaydetme özelliği bulunun hava araçları eğlenmek ve kaliteli görüntü sunmak için idealdir. Bunların yanı sıra kaliteli lenslere sahip fotoğraf makineleri ile hem gezdiğiniz yerlerin hem de sevdiklerinizin fotoğrafını çekebilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English