Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pakistan, Endonezya, Malezya ve Japonya'da Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSLAMABAD (AA) - Asya ülkelerinden Pakistan, Endonezya, Malezya ve Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını etkisini sürdürüyor.


Pakistan Koronavirüs Ulusal Yönetim ve Kontrol Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 2 bin 417 yeni tespitle toplam vaka sayısı 514 bin 338'e yükseldi.


Son 24 saatte 45 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 10 bin 863'e ve iyileşenlerin sayısı 469 bin 306'ya çıktı.


Dün, bir günde 3 bin 97 vaka görülmüştü. Bu, son 3 haftada kayda geçen en yüksek günlük vaka olmuştu.


Öte yandan, 12 Ocak'ta Başbakan İmran Han'ın Sağlık Danışmanı Faysal Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şubatın ilk haftasında 1,1 milyon doz Çinli Sinopharm firmasının aşısının ülkeye ulaşacağını söylemişti.


Sultan, söz konusu aşıyla yaklaşık 500 bin kişinin aşılanmasının planlandığını kaydetmişti.


- Endonezya


Endonezya Sağlık Bakanlığına göre ülkedeki Kovid-19 vakaları son 24 saatte 12 bin 818 artışla toplam 882 bin 418'e yükseldi.


Bugün 7 bin 491 kişi sağlığına kavuşurken iyileşenlerin sayısı 718 bin 696'ya çıktı.


Son 24 saatte ülke genelinde 238 kişi Kovid-19'dan yaşamını yitirdi, virüs kaynaklı ölümlerin sayısı 25 bin 484'e ulaştı.


- Malezya


Malezya Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre son 24 saatte ülke genelinde 3 bin 211 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, toplam vaka sayısı 151 bin 66'ya, aktif vakalar ise 35 bin 253'e yükseldi.


Bugün 1939 kişi daha virüsü yenerken iyileşenlerin sayısı 115 bin 227 oldu.


Son 24 saatte 8 kişinin Kovid-19'dan vefat ettiği Malezya'da virüsten ölenlerin sayısı 586'ya ulaştı.


Öte yandan, Savunma Bakanı İsmail Sabri Yakub, Kelantan eyaletinde yeni salgın merkezlerinin görülmesi üzerine eyalet genelinde yarından itibaren 26 Ocak'a kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.


Malezya hükümeti, ikinci dalga Kovid-19 salgınının artan etkisi ve günlük vaka artışlarının son haftalarda yükselmesi üzerine 13-26 Ocak'ta sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.


Sokağa çıkma yasağı başkent Kuala Lumpur, idari başkent Putrajaya ve Labuan Adası ile Melaka, Johor, Penang, Selangor ve Sabah eyaletlerinde sürüyor.


- Japonya


Japonya'da Kovid-19 vaka sayısı son 24 saatte 7 bin 133 artarak 318 bin 484'e, virüse bağlı can kayıpları 78 artışla 4 bin 433'e yükseldi.


Son bir günde 103 bin 638 kişiye virüs testi yapıldı, ülke genelinde 934 kişi yoğun bakım servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English