Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Öztürk'ten "istihdam seferberliği"ne destek çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, tüm üyelerini "2019 İstihdam Seferberliği" kampanyasına katılıp sağlanan teşviklerden yararlanmaya çağırdı.

Öztürk’ten “istihdam seferberliği“ne destek çağrısı
KTO Başkanı Öztürk, yaptığı açıklamada, sanayiciler için getirilen yeni istihdam teşvik paketinin çok iyi değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu söyledi.

"Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlatılan 2019 istihdam seferberliğini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu teşvik paketinde aslında birçok madde var, ama ben özellikle iki önemli konuya dikkati çekmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi, kısa çalışma ödeneği ile ilgili. Yani bir sanayici arkadaşımızın son dönemdeki ekonomik gelişmelerden dolayı eğer iş kapasitesinde düşme meydana gelmişse ve bundan dolayı da işçi çıkarmaya yönelmesi gerekiyorsa, bunun yerine başvurulup 3 ay boyunca işsizlik ödeneği, işsizlik fonundan kullanılabilir. Bu mevcut istihdamı korumaya yönelik önemli bir adım."

Diğer önemli konunun 2019 yılı için getirilen istihdam teşviği olduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Yeni istihdam kampanyası ile çok önemli bir teşvik desteği geldi. Burada da bir işveren yeni personel istihdam ettiğinde asgari ücretlinin hem ücretini ve sigortasını hem de gelir vergisinin tümünü 3 ay boyunca devlet karşılıyor. Daha sonra aynı çalışan kardeşimizin 6 ay boyunca da asgari ücret dediğimiz 2 bin 20 liralık kısmını işveren veriyor, geriye kalan SGK'sının, gelirler vergisinin tümünü devlet ödüyor. Bu çok önemli bir destek. Biz bunu iş adamlarımıza özellikle duyurmak istiyoruz, onlarla paylaşmak istiyoruz. Tüm iş adamlarımızı bu istihdam kampanyasına katılmaya davet ediyorum."

Öztürk, hükümetin açıkladığı istihdam hedeflerinin yakalanması için, KTO olarak bütün üyelerine ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini de vurguladı.

- "İhracatta 200 milyar dolar hedefi imkansız değil"

Türkiye İhracatçılar Meclisinin 200 milyar dolar olarak açıkladığı ihracat hedefinin de imkansız olmadığını vurgulayan Öztürk, "Ocak ve şubat ayındaki ihracat artışını değerlendirdiğimizde, belki 200 milyar dolar yakalanamayacak gibi, ama Türkiye 170 milyar doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirecektir. İhracatta 200 milyar dolar  hedefi 2019'da gerçekleşmezse, 2020'de bu rakama ulaşırız, diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English