Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özkan Taşpınar: Tecrübe iş hayatına büyük fayda sağlar

Geleceğin gıda mühendisleri ile tecrübe paylaşım programında buluşan UHK Başkanı Özkan Taşpınar, “Öğrencilik yıllarında edinilecek tecrübe iş hayatına büyük fayda sağlar” diyerek, gıdanın gelecek için önemine dikkat çekti

Özkan Taşpınar: Tecrübe iş hayatına büyük fayda sağlar
Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Başkanı Özkan Taşpınar, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde “Tarım ve Gıda Sektörü: Yeni Yaklaşımlar, Gelecek Öngörüsü” konulu söyleşiye katıldı.

İŞKUR İl Müdürlüğü’nün de katıldığı söyleşi de İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş tarafından öğrencilere iş hayatlarındaki fırsatlar anlatıldı. NEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Selman Türker yaptı. 

 “İŞKUR Kampüste etkinliği kapsamında Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Üniversiteler ile Kariyer Günleri programı düzenliyoruz” diyen İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, öğrencilere hayallerindeki işe ulaşma noktasında şu bilgileri verdi: “Her ne işte çalışırsanız çalışın ama mutlaka en iyisi olun. Bu anlamda tecrübe kazanmak için işbaşı eğitim programları oldukça önemli. 2018 yılı itibariyle kurum olarak yeni bir uygulama olan İş Kulübü çalışmalarına başladık. Bu uygulamada, hedef grupları belirleyerek iş arama sürecinde daha aktif ve verimli bir şekilde iş arayanların kendilerini ifade etmesine katkı sağlayan eğitimler verilmektedir. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerler kurs bitirme belgesi almaktadır. Tüm kesimlere iş hayatına geçişte İş ve Meslek Danışmanlarınca yoğun destek verilecek. Etkili iş arama yöntemleri kapsamında İş Kulübü uygulamaları için İl Müdürlüğümüze gelebilirsiniz, her zaman yardımcı olmaya hazırız. Çünkü iş hayatında tecrübe, deneyim, özgüven oldukça önemlidir. Öğrenciyken bu bilgi ve birikimi kazanan ve özgüveni olanlar her zaman bir adım önde olacaktır.”

UHK Başkanı Özkan Taşpınar da gençlere tecrübelerini anlatarak, Türkiye’nin gelecekteki başarısının kaynağının gençler olduğunu söyledi.

Taşpınar, “Günümüzde gençliğimiz çok şanslı. Her türlü bilgiye kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ancak bilginin kolay ulaşılması aynı zamanda rekabetçi olmayı da gerektirmektedir. O yüzden sıradan değil, en iyisi olmaya çalışmalısınız. Aranılan insan olmak için, bilgi olarak, kültür olarak, ahlaki olarak daima kendinizi geliştirmelisiniz. Başkaları yürürken sizin koşmanız gerekir. Her gün kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Yüksek ahlaka önem vererek ülkemizi de yükseltmelisiniz. Sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bu düşünceyle öğrencilik yıllarından itibaren edilecek tecrübe, bilgi donanımı iş hayatına atıldığınız ilk andan itibaren büyük fayda sağlayacaktır. Önemli olan iş arayan değil, işte aranılan bilgi donanımına sahip olmaktır. Öğrencilik yıllarından itibaren alanınızla ilgili bir yere girip çalışmak bu açıdan önemli olacaktır. Diğer yandan iş deneyimi için işe başvururken de özgüveniniz yüksek olsun. Özgeçmişlerinizde fotoğrafınız, iletişim numaranız, e-posta adresiniz mutlaka olsun. İş görüşmelerinizde saygıyı ihmal etmeden, özgüven içinde kendinizi anlatarak, işverene bu işi yapabilir algısını verin. İşe başladıktan sonrada aynı heyecanla devam edin. Bunları yaparsanız okul bittikten sonra da orada daha iyi şartlarda çalışmaya devam edersiniz. Aksi takdirde okul bittikten sonra iş bulur, çalışırım demek doğru değildir. Tecrübe öğrenciyken kazanılır ve mezuniyetten sonra her alanda önünüzü açar” dedi.

Gıdanın geleceğiyle ilgili de konuşan Taşpınar şunları söyledi:

“Nüfus artışına paralel olarak, küresel iklim değişikliği, plansız kentleşme, sanayileşme, tarımsal arazilerinin azalması, su varlığının yetersizliği gibi nedenlerle gıda kaynaklarındaki azalma beslenme riskini gündeme getirmektedir. Gelinen noktada tarım ve gıda, ulusal güvenlik kadar stratejik değer kazanmıştır. Çünkü gıda olmadan yaşamın sürdürülmesi zor olduğu kadar, tarım olmadan da gıdanın elde edilmesi imkânsızdır. Onun için bugün olduğu gibi gelecekte de gıdanın önemi azalmayacaktır. Son 30 yılda dünyada tarım ve gıda sistemi değişti ve değişmeye devam ediyor.  Bu süreçte dünyada yedinci, Avrupa’da birinci tarım ekonomisine sahip ülke olarak biz de tarıma ve gıdaya daha fazla önem vermek zorundayız. Tarım politikalarımızı yeniden gözden geçirmeli ve yapısal değişiklikler gerçekleştirmeliyiz. Yakın gelecekte gerek tarımsal üretim ve gerekse gıda noktasında sıkıntıya girmemek için tarım politikalarımızdaki teşvik ve destekleri yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu nedenle tüketiciyi ve üreticiyi koruma rolünün dengelenmesi ve psikolojik sınırların ötesinde gerçekçi yaklaşımlar ortaya konulması gerekmektedir. Gerekçe ne olursa olsun tarım ve tarım kesimi ihmal edilemez. Unutmamak gerekir ki; tarımın ihmalinin sonucu, dışa bağımlılıktır. Türkiye’nin tarımsal potansiyeli oldukça yüksektir. Yapmamız gereken kaliteli üretim ve sağlıklı tüketimdir.” 

Etkinlik Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’ın, UHK Başkanı Özkan Taşpınar ve İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş’e hediye takdimi ile sona erdi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English