Son Dakika Haberler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ABD Dışişleri Bakanlığının yayınladığı Kıbrıs 2018 İnsan Hakları Raporu konusunda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya mektup gönderdi Özersay: "Kabul edilmez statüko nedeniyle Kıbrıs Türk tarafı olarak uluslararası insan hakları enstrümanlarına taraf olamıyoruz. Buna rağmen KKTC olarak insan haklarına büyük önem atfediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ABD Dışişleri Bakanlığının yayımladığı Kıbrıs 2018 İnsan Hakları Raporu konusunda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya mektup gönderdi.

Türk Ajansı Kıbrısın (TAK) haberine göre, Özersay'ın Pompeo'ya gönderdiği mektupta, adada Kıbrıs Türk tarafının görüş ve yapıcı eleştirileri ortaya koyularak, insan hakları konusunda ülkeyi daha ileri bir noktaya getirmek için yapılan çalışmalara değinildi.

Özersay, mektubunda, adadaki önemli insan hakları ihlallerine uğrayan Kıbrıs Türk tarafı üzerinde uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyonun raporda yer almayışını, büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi ve "Kıbrıslı Türklerin hayatlarının her alanına sirayet eden izolasyon, adada iki taraf arasındaki derin güven krizini besleyerek, müzakereye dayalı bir çözüme ulaşılmasına engel oluyor." ifadesini kullandı.

KKTC Dışişleri Bakanı, Kıbrıs Rum yönetiminin turizm, sanat, spor ve benzeri alanlardaki engellemelerinin, bakanlığın girişimleri sonucunda ABD'nin raporuna girdiğini ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Bakan Özersay, başta ABD ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği olmak üzere uluslararası aktörlerle, insan ticareti, terörle mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ve hane içi şiddet gibi konularda iş birliği yapıldığını, bu iş birliklerinin daha da ileri taşınabileceğini belirterek, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Kabul edilmez statüko nedeniyle Kıbrıs Türk tarafı olarak uluslararası insan hakları enstrümanlarına taraf olamıyoruz. Buna rağmen KKTC olarak insan haklarına büyük önem atfediyoruz ve ülkemizi bu konuda daha iyi bir noktaya getirmeye yönelik çalışmalar yürütürken, hem komşumuz Kıbrıs Rum tarafı hem de diğer uluslararası aktörlerle doğrudan iş birliği yapmaya hazırız."

Özersay, mektubunda ayrıca gelecekte yayınlanacak raporlarda adada insan hakları durumunu en doğru şekilde yansıtmak adına ABD ile var olan iletişim ve iş birliğinin daha ileriye taşınmasının arzulandığını sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English