Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özel sağlık sigortaları PCR ve antikor testlerini karşılayacak

Salgınla birlikte sigorta şirketleri farklı ürünler sunmaya başladı. Yeni çalışmaya göre PCR ve antikor testlerinin de özel sağlık sigortası kapsamına alınması planlanıyor. Peki, bu durum sigortaya olan talebe nasıl yansır? Detaylar haberimizde.

Özel sağlık sigortaları PCR ve antikor testlerini karşılayacak
Salgınla birlikte özellikle tamamlayıcı sağlık sigortasına ilgi arttı. Bu durumda da sigorta şirketleri birbirinden farklı ürünleri sunmaya başladı.

Yeni yapılan çalışmaya göre PCR ve antikor testlerinin de sigorta kapsamına alınması planlanıyor.

"Tamamlayıcı sağlık sigortası yüzde 60'lara varan artış gösterdi"

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, bu uygulamanın sigortaya olan talebe nasıl yansıyacağını TRT Haber yayınında anlattı.

Salgının sigorta sektöründe önemli bir dönüşüm başlattığını söyleyen Obalı, şöyle devam etti:

"Son 1,5 yıla baktığımız zaman sigorta eğilimlerinde de ciddi anlamda değişimi gözlemliyoruz. Bunların en başında mal sigortaları daha çok ön plandaydı. Koronavirüs salgını canımızla ilgili konuları bize hatırlattı. Dolayısıyla bu çerçevede de sağlık sigortalarına ciddi bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Özellikle kara araçları ve yangından sonraki en yüksek oran, sağlık sigortalarında yüzde 12'ydi. Bu gerçekten düzenli bir şekilde artış sergiliyor. Özellikle tamamlayıcı sağlık tarafı da yüzde 60'lara varan artış gösterdi. Bunda da pandeminin önemli etkisi var."

"Yeni dönemin sağlık sigortalarında kapsamlar genişletiliyor"

Sağlık sigortalarında kapsama alanının her geçen gün genişletildiğini vurgulayan Obalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni dönemin sağlık sigortalarında kapsamlar genişletiliyor. Bu sigorta şirketlerinin yeni döneme adapte olmaya çalıştığını görüyoruz. Bunların en başında da uzaktan doktor muayenesi, sağlık kontrollerinin yapılması ya da teşhislerin belirlenmesi sağlık sigortası kapsamına alındı. Ya da PCR ve antikor testlerinin belli ölçüler ve sınırlar çerçevesinde poliçelerin içine dahil edilmesi gibi. Bunu rekabet perspektifinde baktığımız zaman bazı şirketlerimizin farklı poliçe modellerinde uyguladıklarını görüyoruz. Bu durum sağlık sigortası tercihinde önemli bir rol oymamaya başlayacak."

Poliçeyi yaptıranlara ne gibi faydalar sağlar?

Özgür Obalı, bu hizmetin sağlık sigortası yaptıracak kişilere önemli kazanımlar sağlayacağını da belirterek, "Bu tür hizmetler poliçeyi yaptıranlara yönelik tercih sebebi olacaktır. Sonuçta PCR testine ihtiyaç duymayı hiçbirimiz istemeyiz ancak sigortanın sadece tazminat tarafındaki rolünü dikkate almazsak eğer sigortanın bir de önleyici rolü de var. Bu önleyici rol çerçevesinde de testlerin sonraki tedavi süreçlerine ışık tutması açısında dahil edilmesi faydalı olabilecektir" dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English