Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920




1- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, dış politikada öne çıkan gelişmeleri AA'ya değerlendirdi:


- "Bizim hem Rusya ile hem Ukrayna ile iyi ilişkilerimiz var. Bu iki ülke arasında herhangi bir gerilim yaşanmasını tasvip etmeyiz, desteklemeyiz, gerilimin azaltılması için de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışırız"


- "Çatışmaları ve gerilimi azaltacak bütün adımları biz desteklemeye hazırız. Bu sürecin, bir yönlendiricisi, başlatıcısı olarak da Türkiye'ye bir rol düşerse Cumhurbaşkanımız seve seve bu rolü oynayacaktır"


- "(Libya'da) Birinci tercihimiz tabii ki seçimlerin zamanında yapılmasıdır. Seçimlerin yapılamaması durumunda neden yapılamadığına ve ne zaman yapılacağına ve o zamana kadar atılacak adımlara dair de kamuoyuna şeffaf bir yol haritasının, bir takvimin açıklanması isabetli olur diye düşünüyoruz"


- "(Papa) Keşke Kıbrıs Türk tarafını da ziyaret etse. Bu, Ada'nın bütünlüğünü göstermek açısından, adil bir yaklaşımın nasıl olduğunu örneklemesi açısından da güzel bir jest olur, güzel bir adım olur"


- "Cumhurbaşkanımız her seferinde dünya beşten büyüktür dediğinde aslında bir adalet çağrısında ve talebinde bulunuyor"


(Barış Seçkin/Roma) (Görüntülü)




2- Türkiye dünyanın en az aşı zayiatı veren ülkesi


- Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci:


- "Bizimle karşılaştırılabilecek bir ülke yok. Diğer ülkelerde bu oran bizim bin katımız falan. O kadar düşük oranda zayiatımız var. Zayiata uğrayan topu topu 80 bin aşı. Düşünün 120 milyona yakın aşı yapmışsınız, bu kadar zayiat veriyorsunuz"


- "Aşı zayiatında onlar (Almanya) çok daha yüksek seviyede. Ama bu onların zayiatı anormal anlamına gelmiyor, anormal olan bizim bu kadar düşük zayiatla çalışmamız"


- "Türkiye'de aşı randevu sadakati oranı yüzde 95'in üzerinde. Keşke diğer polikliniklere başvururken de aynı sadakat oranını kullansak"


(Güç Gönel-Hatice Şenses/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)




3- Türkiyeli Ermenilerden Ankara-Erivan normalleşmesine destek


- Ermeni Vakıflar Birliği ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu:


- "Türkiye'deki Ermeniler, normalleşmeyle ilgili çok ümitli. İlişkilerinin normalleşmesini ve iki halkın kardeşliğinin pekişmesinin önünün açılmasını özlemle bekliyoruz"


- Karagözyan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Gülmezgil:


- "Erivan, Türkiye ile helalleşmeli ve önüne bakmalı.Türkiye ile dostluk Ermenistan'ın en büyük güvencesi olur. Sınırların açılması iki taraf için de kazanım olur. Ermenistan ekonomik olarak kalkınırken Türkiye de tüm dünyaya iyi niyetini göstermiş olacak. Benim gönlüm Türkiye'nin Ermenistan'a hamilik ve babalık yapmasından yana"


- İnşaat mühendisi Nazar Binatlı:


- "Normalleşme süreci Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerini de olumlu yönde etkileyecektir. 30 yıl önce bu iki halk zaten bir arada yaşıyordu. Son gelişmeler de gösterdi ki artık bu düşmanlığın ortadan kalkması gerekiyor"


(Gülsüm İncekaya/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)




4- Türkiye'nin Orta Doğu ihracatı 25 milyar dolara ulaştı


- Orta Doğu ülkelerinin Türkiye'nin ihracatından aldığı pay yılın 11 ayında yüzde 12,26 oldu


(Yunus Türk/İstanbul)




5- Hızlı tren projelerinde etap etap final hazırlığı


- Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda yüzde 47 fiziki ilerleme sağlandı


- Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı altyapı çalışmalarının yüzde 82'si tamamlanırken, Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı'nın Konya-Karaman kesiminde son testler yapılıyor


- Halkalı-Kapıkule Projesi'nin ilk etabı olan 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin yapımında yüzde 48'lik kısım tamamlandı


(Arife Yıldız Ünal/Ankara)




6- Savunma sanayisi "Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi"ne hazırlanıyor


- Türk savunma sanayisinde lojistik modernizasyon ve dijital dönüşüm ile ihracat fırsatları 7 ve 8 Aralık'ta yapılacak "Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi"nde masaya yatırılacak


- Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi Organizasyon Komitesi Başkanı Sami Atalan:


- "Zirve, savunma sanayisindeki ürünlerin yaşam döngüsünde iş birlikleri için de önemli bir platform olacak"


- "Bu etkinlik, savunma sanayimizin 400 milyar dolarlık askeri lojistik pazarındaki stratejilerini geliştirmesi için de yol gösterecek"


(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara)




7- Anatomi ve tıp kitapları onun kalemiyle renkleniyor


- Türkiye'yi akademik dünyada temsil eden tıp ressamı Prof. Dr. Ahmet Sınav, doktor adayları için anatomi kitaplarına çizdiği organ resimlerini dijital ortama aktarıyor


- Prof. Dr. Sınav:


- "Bir taraftan anatomik çizimler yapıp projeler ürettim diğer taraftan da dünyanın en iyi tıp ressamlığı eğitimi veren programına kaydoldum, teknik öğrendim"


- "11 sene tam zamanlı anatomi dersi verdim. Amerika'da profesör oldum"


- "İnsanın Amerika'da her şeyi olmasına rağmen bir şeyi yok. O da vatan. Kendini oraya ait hissetmiyorsun. Bir elin yağda bir elin balda olursa olsun. Diyorsun ki ben buraya ait değilim"


(Mehmet Kara/İstanbul) (Fotoğraflı)






***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English