Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Vatandaşla idare arasındaki uyuşmazlıklarda "idari sulh" yoluna başvurulacak

- Adalet Bakanlığınca yürütülen idari sulh çalışmasıyla vatandaş ile idare arasındaki uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden kısa sürede çözümlenmesi amaçlanıyor

- İdarelerin kendi aralarında ortaya çıkan uyuşmazlıkları çözmek üzere de sulh komisyonları toplanacak

- Sulh komisyonlarına inceleme ve araştırma yetkisi verilecek

- İdari sulh kapsamındaki pilot davanın sonucu, aynı konudaki uyuşmazlıklar bakımından bağlayıcı olacak

(İsmet Karakaş/Ankara)

2- Yeşilçam oyuncusu Erol Taş'ın muhtar yeğeni, mührü 19 yıldır kimseye bırakmıyor

- Yüzlerce filmde ve televizyon dizilerinde başarıyla oynadığı "kötü adam" rolleriyle akıllarda kalan oyuncunun yeğeni Nevin Taş, Fatih'teki Cankurtaran Mahallesi'nde 19 yıldır muhtarlık yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor

- 2002'deki ara seçimde muhtarlığı 11 erkek adaya karşı kazanan, 2004, 2009 ve 2014'teki yerel seçimlerde mahallede tek aday olan Taş, 2019'daki seçimlerde de erkek rakibini geçerek 5. kez muhtarlık koltuğuna oturdu

- Nevin Taş:

- "İnsanlara hizmet etmeyi çok seviyorum, mahalle sakinlerinin ısrarıyla muhtarlığa aday oldum. Birçok mahallelinin desteğiyle seçimi büyük farkla kazandım"

- "Muhtar ne yapıyorsa yolu, suyu ve diğer ihtiyaçlarla ilgilenerek mahallelinin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Muhtarlık gönül işi"

- "Amcam bir film setine beni götürmüştü. Orada amcamı taşladılar. Amcam da 'Siz bana taş değil ekmek atıyorsunuz.' demişti. Bu söz beni çok duygulandırmıştı"

(Halis Akyıldız/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Hakkari'de kadın futbolcuların başarısı, kız çocuklarını bu branşa yöneltti

- Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı'nın TFF Kadınlar 1. Ligi'ne yükselme başarısından etkilenen 30'u aşkın kız çocuğu, takımın altyapısına katıldı

- Teknik sorumlu Cemile Timur:

- "Mevcut futbolcularımızdan BESYO mezunu kızlarımız, altyapımızın başında. Onlarla yakından ilgileniyoruz. Küçük kızlarımız da gelecek için bize umut veriyor"

- Altyapı sporcusu Zehra Özdemir:

- "İyi bir futbolcu olmak istiyorum. Burada futbol adına birçok şey öğreniyoruz. Pes etmeyeceğiz"

(Sayim Harmancı/Hakkari) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye'nin 10 aylık Antep fıstığı ihracatı 2020 yılının tamamını geçti

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden en fazla ihracatı yapılan tarımsal ürün olan Antep fıstığında yılın 10 ayında 158 milyon 248 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi

- Fıstık ihracatı, 10 ayda geçen yılın 12 ayına göre yüzde 33 arttı

- Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya:

- "İhracat rakamlarının yüksek olması, ülke ekonomimizin gelişimi ve ticari hacminin artışı açısından oldukça önemli"

(Eşber Ayaydın/Şanlıurfa) (Fotoğraflı)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English