Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920




1- MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı


- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy:


- "8'inci sınıfta okuyan 1 milyon 236 bin öğrencinin LGS başvurusunu merkezi olarak yaptık ancak bu öğrencilerin tamamı değil isteyen öğrenci sınava girecek. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrenciler kendi okullarında sınava girecek"


- "Sınav, 5 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sonuçları açıklayacağımız 30 Haziran'da merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının kontenjanları da belli olmuş olacak"


(Selma Kasap/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)




2- Günlük Kovid-19 vaka sayısı yaklaşık iki yıl sonra ilk kez 1000'in altına indi


- Türkiye'de en son 3 Ağustos 2020 yılında 1000'in altında açıklanan Kovid-19 vaka sayısı, dün 905'e düştü


- Mayıs ayının 22 günlük bölümünde 1418'e gerilemesiyle günlük vaka sayısı geçen aya göre yüzde 75 azaldı


(Ahmet Sertan Usul/Ankara)




3- PORTRE - AA muhabiri Abdulkadir Nişancı vefatının 3. yılında anılıyor


- Muhabirimiz Nişancı'nın, Bayburt-Trabzon arasında yer alan Soğanlı Dağı'ndaki karla mücadele çalışmalarını görüntülerken uçuruma düşerek vefat etmesinin üzerinden üç yıl geçti


(Tuğba Yardımcı/Trabzon)




4- Hacizli malların elektronik ortamda açık artırmayla satışı üç ilde başlıyor


- Adalet Bakanlığınca 15 Mart 2022'de Ankara Batı İcra Dairesi'nde pilot uygulaması başlatılan yöntem, 1 Haziran'dan itibaren Ankara, Bursa ve Kayseri il merkezleri ile ilçelerindeki satışlar için de hayata geçirilecek


- Uygulama, ülke genelinde 2023'ün Mart ayına kadar yaygınlaştırılacak


(Kemal Karadağ/Ankara)




5- Moody's'ten "Türk bankaları sağlam, büyümede iyimseriz" mesajı


- Moody's Ülke Riskleri Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kathrin Muehlbronner:


- "Turizm (önümüzdeki dönemde) oldukça iyi olabilir. Türkiye'nin (bu yılın sonunda) yüzde 3 civarında bir büyüme kaydetmesini bekliyoruz. Hatta bunun biraz üzerinde bile gerçekleşebilir”


- "Aralık ayında geçen yıla benzer bir artış olmadıkça enflasyon dikkate değer şekilde düşecektir. Artık yılın sonuna kadar, aralık ayında, enflasyonun yüzde 70'ten yüzde 55'e düştüğü bir durumla karşılaşabiliriz"


(Gökhan Kurtaran/Londra)




6- Çevre için kritik önemdeki membranlar bu merkezde geliştiriliyor


- İTÜ bünyesinde faaliyet gösteren Prof. Dr. Dincer Topacık Ulusal Membran Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi'nde geliştirilen membranlar deniz suyundan tuzu, havadan karbondioksit ve metan gazını, topraktan nadir elementleri ayrıştırma gibi çalışma ve araştırmalarda kullanılıyor


- İTÜ Rektörü ve MEM-TEK yürütücüsü Prof. Dr. İsmail Koyuncu:


- "Membranın içini açıyoruz ve membran levhalarını alarak biyolojik ve kimyasal işleme tabi tutuyoruz. 'Neden kirlendi, yüzeyi neden aşındı, tuzu daha az nasıl giderebilir hale geldi?' gibi sorularımıza teknik cevaplar arıyoruz. Daha önce yurt dışından ithal ettiğimiz bu hizmeti de yine yerli ve milli bir şekilde MEM-TEK'te gerçekleştirebiliyoruz"


(Ayşe Erkeç/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)




7- Sağlıklı bala ulaşmak için arıcılık öğreniyorlar


- Öğretim görevlisinden ev hanımına, dökümcüden sigortacıya kadar farklı sektörlerde çalışanlar, İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin düzenlediği eğitimlerle amatör ve profesyonel olarak arıcılığa hazırlanıyor


- Aydos Ormanı'ndaki eğitimlere katılan kursiyerlerin kimisi kendi balını üretmeyi, kimisi aileden aşina olduğu arıcılığı daha yakından tanımayı, kimisi de arılardan elde edilen sağlıklı ürünleri tüketmeyi ve satışını yapmayı hedefliyor


(Arife Karakum/İstanbul)(Fotoğraflı-Görüntülü)








***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English