Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920




1- Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaretin 10 milyar dolara yükseltilmesi hedefleniyor


- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak:


- "Bundan sonraki süreçte liderler önümüzü açacak, biz de iş dünyası olarak arkalarından geleceğiz. Önümüz açıldığı ve siyasi irade ortada olduğu müddetçe 2023'te 10 milyar dolar karşılıklı ticaret hacmine ulaşacağımızı düşünüyorum"


(Zeynep Duyar Canlı/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)




2- "Varlık Barışı"ndan yararlanmak için son haftaya girildi


- Yurt dışındaki para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirilebilmesini kapsayan düzenleme için başvuru süresi 30 Haziran'da bitiyor


- Düzenlemeden yararlanarak varlıklarını Türkiye'deki banka veya aracı kurumlara bildirenler ve bunları 3 ay içinde ülkeye getirenler varlıklarını serbestçe değerlendirebilecek


(Merve Özlem Çakır/Ankara)




3- "Alev savaşçıları" Marmaris'teki yangını söndürmekte kararlı


- Balıkesir'den gelen orman işçisi Tuncay Sakar:


- "Gözümüzde hala uyku yok. Fedakarca çalışmaya devam edeceğiz. Devletimiz nerede görev verirse biz her zaman çalışmaya hazırız"


- Orman işçisi Mutlu Kaçar:


- "Ne zaman burada yangın bitti biz o zaman memleketimize döneceğiz. Yangını söndürene kadar burada alevlerle mücadele etmeye devam edeceğiz"


(Süleyman Elçin/Muğla) (Fotoğraflı-Görüntülü)




4- Rusya-Ukrayna savaşında 120 gün geride kaldı


- Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ilerleyişi devam ederken, Ukrayna askerlerinin direnişi sürüyor


- Savaş nedeniyle meydana gelen tahıl krizinde Türkiye'nin “kırmızı hat diplomasisi” nedeniyle olumlu gelişmeler oldu


(Ekip)




5- Türkiye'de tax free alışverişleri yüzde 300 büyümeyle salgın öncesini solladı


- Salgın sürecinin hafiflemesinin ardından dünyada ve Türkiye'de tax free alışveriş hacmi hızla büyürken, Türkiye'de KDV iade (tax free) alışverişin yüzde 40'ını Kuveyt, İran, Mısır, İsrail ve Rusya'dan gelen ziyaretçiler gerçekleştirdi


- Global Blue Türkiye Genel Müdürü Selim Şeyhun:


- "Türkiye'de 2019 yılının ilk 5 ayında 1 tax free alışverişi için ortalama harcama 1729 lira iken, 2022 yılı ilk 5 ayında bu rakam 3 bin 650 lira seviyesine geldi. Ortalama harcamada en yüksek rakam her zaman olduğu gibi Katarlıların oldu. Katarlıların tek bir alışveriş başına ortalama harcaması 13 bin lira seviyesinde bulunuyor"


(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)




6- "Uygulamalı çiftçi okulu" enerji ve suda tasarruf, verimde artış getirdi


- Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Konya ve Karaman'da hayata geçirilen uygulamalı çiftçi okullarında eğitim alan çiftçiler, su kullanımında ortalama yüzde 25, enerjide yüzde 23 tasarruf ederken bazı ürünlerde yüzde 30 civarında verim artışı elde etti


- Proje sayesinde toplam 120 bin 472 ton karbondioksit eşdeğeri emisyon azaltımı sağlandı


(Biriz Özbakır/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)




7- İklim değişimine bağlı aşırı sıcaklıkla ani yağışlar artabilir


- Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersoy:


- "Sıcaklık arttığı için nem artıyor, birden su buharlaşıp bulutlara dönüşüyor, bulutlar da yağış getiriyor, ani yağışlar yaşanıyor"


- "Şimdiye kadar kalıcı olarak sıcaklık 1 derece arttı. Bunu durduramazsak 1,5 dereceye çıktığında önümüzde kuraklık, aşırı iklim koşulları, sıcaklıklar ve bu buna bağlı insanı etkileyen pek çok faktörler, hastalıklar, hatta su konusunda anlaşmazlıklar, savaşlar çıkma ihtimali her zaman var"


(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)




8- Mustafa Denizli Türk futbolunun son yıllarda marka değerini kaybettiğini düşünüyor:


- "Türk futbolu şu anda kalite olarak da davranış biçimi olarak da fair-play olarak da bir hayli dipte"


- "Tabii bunları duyunca (Okan Buruk'un Galatasaray'a teknik direktör olacağı haberleri) ben çok mutlu oluyorum. Okan'a Galatasaray'da ilk formayı ben vermiştim. Galatasaray adına söylüyorum; oradaki değer yargıları biraz farklıdır. Dolayısıyla Okan'a hem inanıyorum hem güveniyorum hem de başarılı olacağına inanıyorum"


- "Milli takım öyle bir dönem geçirdi ki biraz üzüldük. Sevindiğimiz bölge bizim sevineceğimiz bölge değil aslında. Bunu kabul etmek lazım. 20 yıl içerisinde seri başından C grubuna düşen bir milli takımız"


(Murat Kaya/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)




***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English