Son Dakika Haberler

Konya’da üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü bir topluluk, kaynaştırma eğitimi gören özel çocukların topluma kazandırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla onlarla birlikte renkli bir etkinlik düzenledi.

Özel çocukları sevindiren etkinlik
Selçuk Üniversitesinde Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı öğrencisi ve aynı zamanda Engelli Hizmetler Kulübü üyesi olan yaklaşık 30 genç, Konya’da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören ve kaynaştırma eğimi alan özel öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte yaklaşık 20 özel öğrenci ve velileri yer aldı. Palyaçoların etkinlik alanına gelmesiyle birlikte mutluluğu yüzlerinden okunan özel çocuklar, müzik öğretmeni eşliğinde gerçekleştirilen canlı müzik dinletisi ile beraber eğlenceli dakikalar yaşadı. Bazı velilerde çocuklarıyla beraber eğlenceye dahil oldu. Gün boyu çocuklar için yarışmalar düzenlendi, patates baskısı, el baskısı gibi çeşitli etkinlikler yapıldı. Yapılan etkinliklerle birlikte, kaynaştırma eğitimi alan özel çocuklara moral vermek, onları eğlendirmek ve onları topluma kazandırmak amaçlandı.

“Özel bireyler ile lütfen empati içinde olalım”
Engelli Hizmetler Kulübü Başkanı Sena Kaynak, bu tarz etkinlikleri düzenleme sebeplerinin, okula kaynaştırma öğrencisi olarak devam eden çocukları motive etmek ve onları eğlendirmek olduğunu söyledi. Kaynak, “Biliyorsunuz ki özel çocukların bazıları raporlarına göre normal örgün öğretimde kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim alabilmektedir. Son zamanlarda gündemde olan bir konudur ki; veliler çocuğunun sınıfında kaynaştırma öğrencisini yani engelli bir kardeşini istemiyor. Oysa bilmiyorlar ki kendileri de çocukları da birer engelli adayı. Hepimiz bir gün bir kaza sonucunda engelli olabiliriz veyahut doğacak çocuğumuz engelli olabilir. Özel bireyler ile lütfen empati içinde olalım, onları anlayalım sevelim eğlenelim. Birlikte vakit geçirelim onlara merhametli olalım ve yeni neslimize güzel şeyler aşılayalım ki yaşanılacak bir ülkemiz olsun. Bizde biraz olsun bunu sağlayabilmek için, özel çocuklarımızı topluma kazandırabilmek için, onları motive etmek ve eğlendirebilmek için, en önemlisi de toplumda özel bireylere karşı bir farkındalık oluşturabilmek için bu tarz etkinlikler düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.
Programa katılan veliler ise, çocuklarının kendilerini bu tarz etkinlikler sayesinde daha değerli hissettiklerini ve böylece daha mutlu olduklarını söyledi. Veliler, etkinliği düzenleyen gençlere teşekkür ederken, böyle etkinliklerin daha da artması temennisinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English