Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Özel bağlar üzerine bina ettiğimiz ilişkilerimiz kapsamlı bir ortaklığa dönüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasında özel bağlar üzerine inşa edilen ilişkilerin bugün kapsamlı bir ortaklığa dönüştüğünü belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Özel bağlar üzerine bina ettiğimiz ilişkilerimiz kapsamlı bir ortaklığa dönüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasında özel bağlar üzerine inşa edilen ilişkilerin bugün kapsamlı bir ortaklığa dönüştüğünü belirterek, "2014'te başlattığımız bu üçlü mekanizmamız bölgenin refah ve istikrarına çok önemli katkıda bulundu." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Dışişleri Bakanları 5. Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Buradaki konuşmasında, toplantı kapsamında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de yaptığını belirten Çavuşoğlu, bu çerçevede Türkmenistan'da gerçekleştirilmesi planlanan Cumhurbaşkanları Üçlü Zirvesi'nin hazırlıklarının da ele alındığını ve yol haritasının belirlendiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, "Özel bağlar üzerine bina ettiğimiz ilişkilerimiz bugün kapsamlı bir ortaklığa dönüştü. 2014'te başlattığımız bu üçlü mekanizmamız bölgenin refah ve istikrarına çok önemli katkıda bulundu." ifadelerini kullandı.

Toplantıda bölgesel bağlantısallık, ulaştırma ve enerji konularının gündemin en üst sıralarında yer aldığını söyleyen Çavuşoğlu, görüşmeler kapsamında terörle mücadele, Afganistan ve İslam karşıtlığı gibi birçok bölgesel ve küresel konuyu da ele alma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Bugünkü toplantı son derece verimli ve başarılı geçti. Bugüne kadar attığımız adımları gözden geçirirken geleceğe yönelik heyetlerden çok önemli fikirler ve teklifler geldi. Şimdi çalışma arkadaşlarımız çok hızlı şekilde bunları listeleyecek ve diğer taraftan bu gelen fikir ve teklifleri de bir öncelik sırasına koyacaklar." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin 2019'da ilan ettiği "Yeniden Asya" girişimi kapsamında Azerbaycan ve Türkmenistan ile yakın çalışmak istediklerinin de altını çizdi.

"Üç kardeş ülke olarak Kovid-19'a karşı dayanışmamızı da sürdüreceğiz"
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ortak bir mücadelenin verildiğini ancak özellikle aşı konusunda var olan acımasız rekabetin daha da arttığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Ortak mücadelemizi sürdürürken üç kardeş ülke olarak dayanışmamızı da sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English