Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özboyacı: Türkiye haksızlığa uğrayanın yanındadır

TBMM Türkiye-Küba Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Konya Milletvekili Selman Özboyacı ve beraberindeki heyet, Küba’nın Türkiye Büyükelçisi Luis Alberto Amaros Nunez'i ziyaret etti. Dostluk Grubu Üyeleri Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, İstanbul Milletvekilleri Ravza Kavakcı Kan ve Serkan Bayram’ında eşlik ettiği ziyarette, Türkiye ile Küba arasındaki ilişkiler ele alındı.

Özboyacı: Türkiye haksızlığa uğrayanın yanındadır
Türkiye-Küba Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak Büyükelçi Nunez ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Özboyacı, önceki dönem Dostluk Grubu Başkanlığını yürüten ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Milletvekili Markar Eseyan’ın vefatının iki ülkeyi de üzdüğünü belirterek, büyük bir aşama kaydeden ikili ilişkilerin her alanda gelişmesi adına çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
“Türkiye’ye destekleri için minnettarız”
Ziyaretin kendileri açısından büyük bir önem arz ettiğini belirten Büyükelçi Luis Alberto Amaros Nunez, “Birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğumuz Markar Eseyan’ın vefatı bizleri çok üzdü. Onun ardından sizlerin buraya gelmesi ve ilişkilerin devam etmesi adına gösterdiğiniz nazik ziyaret ülkemiz açısından çok önemli, bizim için de büyük onur. Pandemi şartlarından dolayı uzun bir süre bir araya gelemedik. Ancak kıymetli Başkanımız ve üyelerimiz ile sürekli irtibat halindeyiz. Özellikle Selman Özboyacı Başkanımızın genç olmasından dolayı ilişkilerimizin daha dinamik ve hızlı olacağını inancındayız. Küba olarak önümüzdeki yıl Türkiye ile Küba dostluğunun 70. yılını parlamentomuzda kutlayacağız. Hem Dışişleri Bakanlığı hem de ilgili kişiler ile önemli organizasyonlara imza atmayı düşünüyoruz. Ayrıca önümüzdeki haftalarda ABD’nin Küba’ya olan ambargolarının yıl dönümü. Geride bıraktığımız bu süreçte ekonomik olarak büyük zorluklar yaşadık. Maruz kaldığımız haksız baskılar yüzünden 240’a yakın yaptırımla karşı karşıya kaldık. Biz, Küba olarak küçük bir ülke olsak da kalbimiz Türkiye ve Türk insanı kadar büyük. Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Birleşmiş Milletler’de bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Hem Türkiye Hükümetine hem de Türk vatandaşlarına bize gösterdikleri ilgi ve destek için minnettarız. Bundan dolayı Küba olarak her zaman Türkiye’nin yanında olacağız” dedi.
“Türkiye, haksızlığa uğrayanların yanında olmaya devam edecek”
Küba’nın son zamanlarda yaşadığı ambargolar yüzünden büyük bir zorluk çektiğine dikkat çeken Dostluk Grubu Başkanı Selman Özboyacı, Türkiye olarak haksızlığa uğrayanların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Bu noktada tavırlarının net olduklarına dikkat çeken Özboyacı, “Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın; afette, her hangi bir insani krizde ve farklı mağduriyetlerde coğrafya farketmeksizin orada olmaya devam edecek. Bu noktada net bir şekilde insani tavır gösteren bir ülkeyiz. Biz de gelinen bu noktada Küba ile dayanışmamızı tekrar yineliyoruz. Bilindiği üzere BM’de göstermiş olduğumuz tavrımız da açıktı. Türkiye, tüm mazlum insanlar için sesini çıkartan bir ülkedir. Cumhurbaşkanımızın “Dünya 5’ten büyüktür” çıkışı ise kuşkusuz tüm bu konuşmalarımızın özeti niteliğindedir” dedi.

“Küba’dan terör örgütleri ile olan mücadelemize destek bekliyoruz”
Türkiye’nin geride bıraktığı yıllarda birçok konu ile yüzleştiğinin altını da çizen Özboyacı, terör örgütlerine karşı verilen mücadelede Küba’dan destek beklediklerini belirtti. Selman Özboyacı, “Son 7-8 yıllık dönem zarfında ülkemizde yaşanan olayların neticesinde birçok konu ile yüzleştik. Özellikle terör örgütlerine müsamaha etmeyeceğimizi her fırsatta belirttik. PKK, YPG, PYD ve FETÖ ile olan mücadelemize Küba’dan destek bekliyoruz. Bu her iki ülke için de önemli bir konu olarak başı çekiyor. Tüm bu haklı mücadelelerin yanında inşallah diğer alanlarda da işbirliğimizi sürdürerek Küba ile olan ilişkimizi artıracağız” dedi.
“Türkiye’nin ve Türk halkının yanındayız”
Coğrafik konum itibariyle terör konusunda Türkiye gibi zorluklar yaşadıklarını belirten Nunez, “Küba olarak Türkiye’yi çok iyi anlıyor ve yaşadıkları zorlukları paylaşıyoruz. Türkiye ve Küba, tüm ülkelerin dışında kendisine özgün tavrı olan iki ülke. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesine sonsuz bir inançla katılıyoruz. Terörün nereden ve nasıl geldiğine bakmaksızın Türkiye’nin haklı mücadelesinde yanında olmaya devam edeceğiz. Türk halkının bizlere göstermiş olduğu iyi tavrı bizler de gösterecek yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan ziyarette, Türkiye-Küba arasında yapılan ve yapılacak olan işbirliklerine de değinilirken, son zamanlarda artan ticaret hacminin daha da yükseğe çıkması için karşılıklı olarak çalışmalar yürütüleceği belirtildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 11
  • 7
  • 0
  • 7
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English