Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özboyacı: Önce Y kuşağından medet umdunuz şimdi de Z’den

Uzun bir süredir merakla beklenen sosyal medya düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu görüşmeleri esnasında bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili, Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Selman Özboyacı, “Kaç senedir şu kuşak iktidarı değiştirecek, bu kuşak iktidarı değiştirecek diye diye en son Gezi Kalkışması’nda Y kuşağına, Sosyal Medya düzenlemesinde Z kuşağına geldiniz. Böylece alfabeyi de bitirmiş oldunuz. Gördüğünüz gibi biz yerimizde sapasağlam duruyoruz” dedi.

Özboyacı: Önce Y kuşağından medet umdunuz şimdi de Z’den
Konuşmasında görüşülen yasanın sosyal medya kısıtlaması yasası olmadığına vurgu yapan Özboyacı, bu bir “Sosyal Medya Kısıtlaması” teklifi değil, aksine sosyal medya üzerinde hem kişisel hem de toplumsal suçlarla mücadele edilmesini, kişisel verilerimizin ve haklarımızın daha sağlam bir şekilde korunmasını ve özgürlük alanlarının daha da genişlemesini sağlayacak bir kanun teklifidir. Tartışmasız her bir maddesi, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak çıkarttığımız diğer kanunlarda olduğu gibi, milletimize fayda sağlayacağını düşündüğümüz bir tekliftir” dedi. 

“Kanunun asıl amacı siyasi değil vatandaşlarımızın sorunları ile alakalı”

Türkiye’nin sosyal medya mecraları kullanıcı sayısında ilk 10’da olduğuna da dikkat çeken Selman Özboyacı, çıkartılacak yasa ile kullanıcıların haklarının da koruma altına alınacağını belirtti. İngiltere, Almanya, Fransa ve ABD gibi diğer büyük ülkelerin de kendi vatandaşlarını koruma altına alındığına da değinen Selman Özboyacı, “İngiltere, Almanya, Fransa ve ABD gibi diğer büyük ülkelerin de yaptığı üzere sosyal medya ile alakalı bir düzenlemeyi devreye sokmaya hazırlanıyoruz. Fikir ve düşünce ayrımı gözetmeksizin, hakaret içeren, içerisinde aşağılayıcı ifadeler yer alan, milli ve manevi değerlerimizi hedef gösteren paylaşımları, eminim ki hiçbirimiz tasvip etmiyoruz. Ancak bu konulara olan yaklaşımlarımız açısından hepimiz daha samimi olmalıyız. Kanuna duyulan asıl ihtiyacın kaynağı, siyasi olmayan ve vatandaşlarımızın gündelik hayatıyla ilgili yaşadığı problemlerdir. Sosyal mecralarla ilgili asıl rahatsızlık ve güvensizlik buradan kaynaklanıyor. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, bütün toplum; hakaret, taciz, tehdit, iftira gibi durumlardan rahatsız. Bu sebeple bu konuyu siyasi açıdan ele almak, problemin aslında yalnızca küçük bir kısmına bakmak demektir” dedi. 
 
“Kullanıcı verilerinin Türkiye’de depolanması istemi ya da Türkiye’de temsilci bulundurma talebi mi özgürlüğü kısıtlıyor?”

Kanun teklifinin konuşulmaya başladığı andan itibaren muhalefetin konuyu çarptırarak “kısıtlama geliyor” açıklamalarının da yersiz olduğuna değinen Özboyacı, “Bu kanun teklifi gündeme geldiği günden bu yana bu salonda bulunan bazı siyasetçiler başta olmak üzere birçok hesaptan özgürlüklerimizin kısıtlanacağına dair gerçekleri yansıtmayan paylaşımları maalesef hepimiz görüyoruz. Allah aşkına, şu teklif metnindeki hangi düzenleme özgürlüklere kısıtlama getiriyor? Açıp maddeleri tek tek bakalım, suç teşkil eden unsurları ve yaptırımları tek tek inceleyelim. Burada sizlerin deyimi ile nerede sosyal medya kısıtlaması var? Bütün bir mecraya erişim engeli getirmek yerine sadece sorunlu içeriklerin çıkartılması mı kısıtlama? Yoksa kişilik haklarını ihlal edici içerikler sebebiyle mağdur kişi için düzenlenen unutulma hakkı mı? Kullanıcı verilerinin Türkiye’de depolanması istemi ya da Türkiye’de temsilci bulundurma talebi mi özgürlüğü kısıtlıyor? Yoksa başvurulara 48 saat içinde cevap verilmesini ve belirli aralıklarla raporlar yayınlamasını istemek mi? ” dedi. 

“Hadi buyurun, birlikte geçirelim bu yasayı”

Son zamanlarda CHP başta olmak üzere muhalefetin AK Parti’ye yönelttiği sosyal medya trollüğü çıkışlarına da değinen Selman Özboyacı, trollere karşı muhalefete yasayı birlikte geçirme çağırısında bulundu. Dillerden düşmeyen, adı sanı belli olmayan, bulunamayan ve sürekli yafta aracı olarak kullanılan trollerden şikâyet eden bir muhalefet anlayışının olduğunun altını çizen Özboyacı, “ Hem hakarete uğradıklarından, fakat failleri bulamadıklarından şikâyet ediyorlar. Hem de kendilerine gelen her olumsuz yoruma trol faaliyeti diyerek konuyu kapatıyorlar.Hadi buyurun, birlikte geçirelim bu yasayı, sizin şikâyetlerinizin de çözümü olsun. Kimin trol ordusu varmış, kim belediyelerinin imkânlarıyla trol ordusu kuruyormuş çıksın ortaya. Gelin hep beraber bitirelim bütün trolleri” dedi. 

“Gençler, her şeye itiraz eden muhalefet anlayışını bitirecek”

Muhalefetin yasa kapsamında sürekli Z kuşağı üzerinden konuşmasının genç bir Milletvekili olarak kendisini ve gençleri rahatsız ettiğinin altını önemle çizen Selman Özboyacı, “Kaç senedir şu kuşak iktidarı değiştirecek, bu kuşak iktidarı değiştirecek diye diye en son Gezi Kalkışması’nda Y kuşağına, Sosyal Medya düzenlemesinde Z kuşağına geldiniz. Böylece alfabeyi de bitirmiş oldunuz. Gördüğünüz gibi biz yerimizde sapasağlam duruyoruz. Gençlerin siyasette neyi bitireceğini ben sizlere anlatayım. Gençler, ideolojik bir köşe tutup, sabah yüzde 25 akşam yüzde 25 alıp, hiçbir iş üretmeden, yapılan her hamleye koşulsuz itiraz eden muhalefet anlayışını bitirecek. Bizler sizin o Z kuşağı diye tabir ettiğiniz gençlerle sürekli bir aradayız. Onların dilinden de en iyi biz anlıyoruz, çünkü biz de genciz. Gerçekten gençlere değer veriyorsanız, AK Parti gibi siz de parlamentoda gençlere yer verin, onlar da kendi yaş gruplarıyla alakalı gündemlerini, bizim yaptığımız gibi kendileri ifade edebilsinler” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gazi Mustafa Kemal’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, kadınlardan çocuklara kadar birilerinin değerlere, inançlara hakaret etmesinin önüne geçen yasanın muhalefeti neden bu kadar rahatsız ettiğini de vurgulayan Özboyacı, kanunun hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English