Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Orta ve Doğu Karadeniz'de yeni normalleşme süreciyle okullarda yüz yüze eğitime başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

TRABZON (AA) - Trabzon, Ordu, Bayburt, Giresun ve Rize'de, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yeni normalleşme süreciyle okullarda yüz yüze eğitime başlandı.


Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre çok yüksek riskli iller arasında yer alan Trabzon'da, yüz yüze eğitim öncesinde okullar dezenfekte edildi, sınıflarda düzenlemeler yapıldı.


Ortak alanlardaki panolara salgına karşı bilgilendirici broşürler asıldı, sınıfların yanı sıra bahçe ve koridorlar gibi diğer alanlara da sosyal mesafenin korunmasını hatırlatan etiketler konuldu.


Vali İsmail Ustaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile Akçaabat ilçesindeki Söğütlü İlkokulu'nda öğrencilerin heyecanına ortak oldu.


Öğrencilerle İstiklal Marşı'nı okuyan Ustaoğlu, daha sonra ziyaret ettiği sınıftaki çocuklarla sohbet etti, hediyeler verdi.


Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin mutluluğuna ortak olduklarını belirterek, "Çocuklarımızla beraber bizler de çok mutluyuz. Bugün onların mutluluğunu paylaşalım istedik. Özlem bitti diyoruz, hasret bitti. Bugün yavrularımız okullarına, öğretmenlerine, arkadaşlarına kavuştular." dedi.


Trabzon'da kırsal kesimdeki yüz yüze eğitimin 15 Şubat'ta başladığını anımsatan Ustaoğlu, şunları söyledi:


"Kırsal kesimdeki ilkokullarda, ortaokullarda ve anaokullarında eğitim öğretim zaten başlamıştı. Biz o süre zarfında il genelinde 217 okulumuzda toplam 14 bin 700 civarında öğrencimizin eğitim öğretimini başlatmıştık. Bugün itibarıyla 8. ve 12. sınıflarımız, ilkokulumuzun birinci kademe bölümü kısmi zamanlı olarak eğitim öğretime başlamış oldu. Aynı zamanda özel eğitim okullarımız da eğitim öğretime başlamış oldu. İlimiz genelinde toplam 420 okulumuzda 80 binin üzerinde öğrencimizle eğitim öğretimi başlatmış olduk."


- Ordu


Ordu'da yeni normalleşme süreciyle okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ile 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlandı.


Kentte belirlenen tedbirler kapsamında okullarına dönen öğrenciler, arkadaşlarıyla buluşmanın heyecanını yaşadı.


Okula gelen öğrencilerin maske taktıkları gözlemlenirken, bahçede ise sosyal mesafeye uydukları görüldü.


Okul idarecilerince ortak alanlardaki panolara salgına karşı bilgilendirici broşürler asıldı, sınıfların yanı sıra okullardaki diğer alanlara sosyal mesafenin korunmasını hatırlatan etiketler konuldu.


Sıralarda tek oturan öğrenciler, maske takarak derslerine başladı.


- Bayburt


Bayburt'ta da salgın nedeniyle okullarından ayrı kalan öğrencilerde, arkadaşlarıyla buluşmanın heyecanı vardı.


Yüz yüze eğitim öncesinde okullar dezenfekte edildi, sınıflarda düzenlemeler yapıldı.


Sıralarda tek oturan öğrenciler, maske takarak dersbaşı yaptı.


İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu da kent merkezindeki okulları ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.


- Giresun


Giresun'da yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni normalleşme süreciyle okullarda yüz yüze eğitime başlandı.


İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, AA muhabirine, okul öncesi eğitim öğretim kurumları ile ilkokullar ve 8. ile 12. sınıflarda yüz yüze eğitim kapsamında ders zilinin yeniden çaldığını söyledi.


Tosunoğlu, okullarda her türlü tedbirin alındığını ve öğrencilerin büyük kısmının derslere katılım gösterdiklerini kaydetti.


- Rize


Rize'de yüz yüze eğitimin ilk gününde İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Zihni Derin Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin heyecanına ortak oldu.


Emen, burada yaptığı açıklamada, normalleşme süreci kapsamında yüz yüze eğitime kısmen de olsa başlanılmasıyla öğrencilere kavuşmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Tüm kademelerdeki öğrencilerimizin de okulları ve öğretmenleri ile buluşmasını arzu ediyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla her an okullar açılacakmış gibi yoğun bir mesai harcıyoruz. Tüm okullarımız, sağlık ve hijyen bakımından kusursuz şekilde öğrencileri ve öğretmenleri karşılamıştır."


Emen, köylerde ise 448 öğrencinin eğitime devam ettiğini kaydetti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English