Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Organize sanayi bölgelerinde üretim yeniden canlanacak

Koronavirüs salgınının ardından normalleşme sürecinde gerekli tedbirleri alarak kapılarını açacak fabrikalar, OSB'lerde üretimi artıracak.

Organize sanayi bölgelerinde üretim yeniden canlanacak
Koronavirüs salgınının ardından normalleşme sürecinde gerekli tedbirleri alarak kapılarını açacak fabrikalar, OSB'lerde üretimi artıracak.
COVID-19 sonrası normalleşme takviminin oluşturulması ve tedbirlerin kademeli olarak esnetilmesine ilişkin çalışmalar, tüm sektörler ile bakanlıklar arasında eş güdüm ve koordinasyon halinde sürdürülüyor.

Sanayi üretimi toparlanma sürecine girecek

Salgının durdurulması ve yayılmanın önlenmesinin ön planda olduğu, gerekli tedbirlerin alındığı normalleşme planının Bilim Kurulu'nun da görüşü doğrultusunda hazırlanması bekleniyor.

Bu dönemde üretimin devamı ve çalışan sağlığına yönelik COVID-19 tedbirlerini hızla hayata geçiren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, normalleşme dönemi için de hazırlıklarını yapıyor.

Türkiye'de sanayi üretiminin yüzde 33’ünü gerçekleştiren OSB'lerde, COVID-19 sürecinde üretimine ara veren veya yavaşlatan sektörlerdeki fabrikaların yeniden çalışmaya başlamasıyla sanayi üretiminin de toparlanma sürecine gireceği değerlendiriliyor.

"Sanayi üretimini koruyan ülkeler avantajlı"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, üretimlerine bir süre ara veren otomotiv, tekstil gibi sektörlerin ağırlıklı olduğu OSB'lerde nisan ayında elektrik tüketiminde yüzde 50'yi bulan düşüşler yaşandığını söyledi.

OSB'lerde elektrik tüketiminin üretimin öncü bir göstergesi olduğunu belirten Kütükcü, "Elektrik tüketiminde nisan ayında otomotiv, tekstil, beyaz eşya gibi sektörlerde düşüş yaşandı ancak bu sektörlerimiz üretime geri dönmeye başladı. Bu geri dönüşlerle birlikte sanayi üretiminde bir toparlanma sürecine doğru yol alacağız'' dedi.

Sanayi üretimini koruyan ülkelerin salgın sonrasında avantajlı konuma geçeceğine dikkati çeken Kütükcü, OSB camiası olarak Türkiye'nin salgınla mücadelesinde, üretim cephesinde yer aldıklarını ve ülkenin sanayi üretimini ayakta tutmak için olağanüstü çaba gösterdiklerini belirtti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English