Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ömer Çelik'ten Biden'a 'soykırım' tepkisi: Bu iftirayı reddediyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Biden'ın açıklamaları sorumsuz, hukuki temeli, tarihsel dayanağı olmayan bir yaklaşımdır. Bu iftirayı reddediyoruz" dedi.

Ömer Çelik’ten Biden’a ’soykırım’ tepkisi: Bu iftirayı reddediyoruz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar: 

Biden'a 'soykırım' tepkisi
Soykırım ifadesini kullananları şiddetle kınıyoruz. (Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesi) Sorumsuz, hukuki temeli, tarihsel dayanağı olmayan bir yaklaşımdır. Açıklamanın içeriği ve zamanlaması yanlış. Bu iftirayı reddediyoruz. Bu yaklaşımla mücadelemiz sürecek. Biden kötü bir gelenek başlattı, suçlama dönemi açılmış oldu. 

HDP'ye tepki
(HDP'nin 1915 olayları paylaşımı) HDP çok vahşi bir tutum almıştır. Milletimizi ve tarihimizi suçlayan bir açıklama yapmıştır. Bunu söyleyenlerin PKK katliamı ile yüzleşmesi gerekir. Milletimize iftira edenlere karşı esas duruşa geçeceksiniz. Buna karşı susanların bu suskunlukları ile yüzleşmesi gerekir.

Kardeş Azerbaycan Başkanı Aliyev ve 48 partiye en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Bu meselede de bizim yanımızda oldular.

Cenevre'de Kıbrıs görüşmeleri
Rum, Yunan tarafı çözüme katkı sağlamadı. Akıncı, görev süresinde yaptığı çirkin açıklamalara bir yenisini ekledi. Emekli olduktan sonra daha aklı başında bir yaklaşım göstermesi gerekirdi. Türkiye, KKTC'nin her zaman yanındadır. Haklarının gasp edilmesine asla müsaade etmeyecektir.

"Muhtıra geleneğinin son halkasıydı"
Bu geleneğin TSK'yı nasıl yıprattığı hepimizin gözü önünde gerçekleşti. Muhtıra geleneğinin son halkasıydı. Zaten bütün bunlar bilinmesine rağmen, hala tutup emekli amirallerin böyle bir bildiri yayınlaması ne kadar hassasiyetsiz bir yaklaşım içinde olduklarının göstergesidir. Çeşitli zamanlarda askeri bürokraside görev almışların anılarını dinlediğinizde şunu derler, "siyasetçi gelirdi müdahale edin ülke kötüye gidiyor derlerdi."

Kılıçdaroğlu'nun Biden açıklaması
Bu olay olduğu andan itibaren, yakın zamanda yaşadığımız olaylardan ders çıkarılmıştır diye bir temennim vardı. Böyle bir durum karşısında Biden'a hiçbir şey söylememek siyasi akıl ile izah edilebilecek bir şey değildir. Bu açıklamaya bir 'ama' yerleştiren zihniyet yapısı, kendi ülkesini suçlama şeklinde devam ediyor. Yapması gereken en güçlü şekilde cevap vermek. Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmayı sadece bize bırakıyorsanız biz bunu yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

"Türkiye'nin hiçbir ortak politikası içinde var olmak istemiyorlar"
(Meclis'teki ortak bildiride HDP'nin olmaması) Düşünebiliyor musunuz Türkiye'nin hiçbir ortak politikası içinde var olmak istemiyorlar. PKK ile ASALA arasında çok yakın ilişkiler ve bağlar vardır. Kendi kendilerini muhattaplıktan çıkaran kendileridir. Her şey herkesin gözü önünde oluyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 4
  • 0
  • 4
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English