Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Okul bahçesinde yolcu uçağından sonra savaş uçağı da olacak

Uçuş ömrünü tamamlayan savaş uçağı, eğitim amaçlı kullanılmak üzere Eskişehir'den tırlarla Antalya'ya taşındı Okulu Müdürü Haldun Çevik: "Öğrencilerimiz, uçak öğretmenleriyle beraber derslerde bire bir uygulamalı olarak ders işleyecekler. Uygulamalı eğitimde, dünyada sayılı okullardan biri olacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Bahçesinde yolcu uçağı bulunan Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine hibe edilen F-4 savaş uçağı Antalya'ya getirildi.


Eskişehir'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve uçuş ömrünü tamamlayan F-4 savaş uçağı, Eskişehir Muharip Hava Kuvveti Komutanlığından yüklenerek üç tırla Antalya'ya taşındı.


Bahçesinde yolcu uçağı bulunan Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleştirilen savaş uçağı, 7 gün boyunca yapılacak birleştirme işleminin ardından okulun bahçesinde sergilenmeye başlanacak. Okulun öğrencileri, uygulamalı derslerini uçakta gerçekleştirecekler.


Okul Müdürü Haldun Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, lisenin uçak bakım alanında tematik proje okulu olarak faaliyet gösterdiğini söyledi.


Çevik, okullarına 3 yıl önce de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun destekleriyle Boeing 737-400 Classic tipi yolcu uçağının kazandırıldığını hatırlatarak "Bu uçağımız da 30 yılı aşkın bir süre Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde uçmuş. Yaklaşık 4 yıl önce uçuş ömrünü tamamladığı için Eskişehir Hava İkmal Bakım Komutanlığına çekilmiş. Yaptığımız yazışmalar neticesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığının emriyle uçağımız bize hibe edildi. Uçağı, Eskişehir'den üç tır ve 6 saatlik yolculukla Antalya'ya getirdik." diye konuştu.


Okullarının günden güne bir açık hava müzesine dönüştüğünü vurgulayan Çevik, bahçeye koymak istedikleri helikopterle ilgili yazışmaların devam ettiğini kaydetti.


Çevik, F-4 savaş uçağının iniş takımlarının ve motor gövdesinin tamamen orijinal olduğunun dile getirerek "Öğrencilerimiz, uçak öğretmenleriyle beraber derslerde bire bir uygulamalı olarak ders işleyecekler. Uygulamalı eğitimde, dünyada sayılı okullardan biri olacağız." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English