Son Dakika Haberler

MEB ve AFAD arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Ağrı'da gönüllü 29 öğretmene deprem ve afet olaylarına hazırlıklı olmaları amacıyla arazide arama kurtarma eğitimi verildi AFAD İl Müdürü Necati Oruk: "Öğretmenlerimiz isterlerse gönüllü olarak bizimle çalışacak, özellikle kendi çalıştıkları kurumlarda milli eğitim müdürlüğündeki arama kurtarma çalışmalarında görev alacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
AĞRI (AA) - İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Ağrı'da 29 gönüllü öğretmene, deprem ve benzeri durumlara karşı arama kurtarma eğitimi verildi.

TRT Park alanında, AFAD İl Müdürlüğünde görevli 9 kişilik ekip tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli gönüllü 29 öğretmen, deprem ve afet olaylarına karşı hazırlıklı olmaları amacıyla teorik ve pratik eğitime tabi tutuldu.

Eğitimlerde, öğretmenlere enkazda arama kurtarma, halatlarla 5 metre yüksekliğindeki beton kulübeden iniş ve hasta kurtarma eğitimi verildi.

Senaryo gereği zorlu arazide sıcak havaya rağmen enkazda arama kurtarma yapan, beton kuleye iniş ve tırmanış gerçekleştiren öğretmenler, performanslarıyla göz doldurdu.

Eğitimleri yerinde inceleyen ve öğretmenlerle bir araya gelen AFAD İl Müdürü Necati Oruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin bu eğitime gönüllü olarak katıldığını ve parkurunun zorlu olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin aldıkları eğitimlerle ihtiyaç duyulması halinde herhangi bir olayda kendilerine yardım edip hayat kurtaracaklarını bildiren Oruk, şöyle devam etti:

"29 öğretmenimize arama kurtarma çalışmalarını öğretiyoruz. 4 gün süren eğitimin ilk gününde teorik olarak eğitim yaptık. Ardından binadan inme, kuyudan hasta çıkarma, enkazdan yaralı kurtarma, arama kurtarma malzemeleri, araç ve cihazların çalıştırılması ve kullanımıyla ilgili bilgiler verdik. Şimdi de yüksekten inme çalışması yapılmaktadır. Değişik zamanlarda enkaz altında arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Öğretmenlerimize hafif arama kurtarma çalışmalarının tamamı öğretilmektedir."

Oruk, eğitimlerin açık havada ve eğlenceli geçtiğini aktararak, "Öğretmenlerimiz isterlerse gönüllü olarak bizimle çalışacak, özellikle kendi çalıştıkları kurumlarda milli eğitim müdürlüğündeki arama kurtarma çalışmalarında görev alacak." ifadesini kullandı.

Eğitimlere katılan öğretmenlerden Muhammet Çiftçi ise grup olarak gönüllü şekilde hayat kurtarma eğitimi aldıklarını ve kursun çok verimli geçtiğini söyledi.

Bazı parkurların zorlu olduğunu ancak bu eğitimler sayesinde ihtiyaç halinde AFAD ekiplerine yardım etmek için her zaman hazır olduklarını dile getiren Çiftçi, şunları kaydetti:

"Deprem öncesi ve sonrası neler yapmamız gerektiğini öğrendik, kimyasal sızıntılarla ilgili eğitimler aldık. Kuleden inme çalışmamız var. AFAD ekiplerinin yönlendirmesi halinde yapmamız gerekenleri rahatlıkla yapabilecek pozisyondayız. Arama kurtarmadan ziyade yardımcı unsur olabiliriz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English