Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“Öğretmen Mektebi Projesi” ile çok sayıda faaliyetin altına imza atıldı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 31 ilçe milli eğitim müdürlüğü ile birlikte yürütülmekte olan ‘Öğretmen Mektebi Projesi’ kapsamında, çevrimiçi eğitim ve söyleşiler düzenlenmeye devam ediyor.

“Öğretmen Mektebi Projesi” ile çok sayıda faaliyetin altına imza atıldı
Öğretmen Mektebi çalışmalarında geride kalan 40 günde düzenlenen toplam 253 faaliyetten 10 bin 597 öğretmen ve yönetici faydalandı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda geliştirilen ‘Konya İnsan Mektebi Projesi Öğrenme Davamız’ kapsamında hazırlanan Öğretmen Mektebi, öğretmen ve yöneticilerin kişisel, mesleki ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ve onların bilgiyi değil, öğrenmeyi öğreten liderler olarak kendilerini geliştirmeleri amacıyla başlatıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden projeye ilişkin yapılan açıklamada; “Öğretmen Mektebi’nde başta hizmet içi eğitim faaliyetleri olmak üzere kültürel, sanatsal, sportif kurslar ve seminerlerin yapılması planlanmıştır. Salgın döneminde hızlı ve yenilikçi çözümlerle etkileşimli öğrenme ortamları oluşturmak ve tecrübe paylaşımını sağlamak için faaliyetler revize edilerek online toplantı yöntemiyle uzaktan eğitimler düzenlenmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Öğretmen Mektebi eğitimlerinin “http://konyainsanmektebi.meb.gov.tr/ web” sitesi üzerinden yapıldığı söylendi

Açıklamada; “Öğretmen ve yöneticiler, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe milli eğitim müdürlüklerinin planladığı çeşitli eğitim faaliyetlerine sistem üzerinden başvuru yapabilmekte ve faaliyet günü uzaktan eğitimin bağlantı ve şifresi katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcılara, eğitimlerin sonunda elektronik ortamda sertifika gönderiliyor.” diye belirtildi.

"Mutlu Öğretmen, Güçlü Yarınlar" düşüncesi içerisinde hayata geçirilen Öğretmen Mektebi, akademisyen, alanında uzman eğitimciler ve öğretmenleri buluşturuyor.

Son olarak; “Günümüzde öğretmenlik mesleğinin yeni bir forma kavuşması, öğretmenin odağını öğretmekten öğrenmeye doğru çekmiştir. Bu noktada da öğretmenlerin yenilenmesi ve yenilikleri takip edebilmeleri büyük bir önem ifade etmektedir. Bu kapsamda Öğretmen Mektebi’yle “Güçlü Öğretmen, Mutlu Yarınlar” düşüncesi içerisinde çalışmalar yapılmaktadır. Geniş eğitim yelpazesiyle alanında yetkin akademisyenler ve uzmanlar tarafından yapılan online programlar, yüz yüze yapılan faaliyetler kadar etkili olmaktadır. 24 Eylül 2020’de başlayan çevrimiçi eğitimlerle 40 gün gibi kısa bir sürede binlerce öğretmenin mesleki ve sosyal konulardaki gelişimlerine katkı sunulmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English